Viranşehir merkeze bağlı Ayaklı köyü ve Karatepe mezrasında köyün içerisinden geçen derenin taşması sonucu onlarca kişi evinde mahsur kalırken, yaklaşık 300 öğrenci günlerdir okula gidemiyor. Ayaklı köyü öğrencileri kucakta eğitimlerine devam ederken, Karatepe mezrası öğrencileri de okula gidecekleri günü sabırsızlıkla bekliyor. İki köy arasından geçen dere yakın olan mesafeyi uzak kılıyor.

ÖĞRENCİLER OKULA GİDEMİYOR
Yaklaşık bir haftadan beri devam eden yağmurdan dolayı Viranşehir’e 21 kilometre uzaklıkta bulunan 500 haneli 2 Bin 500 nüfuslu Karatepe mezrasının ortasından geçen dere taştı. Derenin karşısında bulunan evlerde yüzlerce kişi evlerinde mahsur kalırken yaklaşık 300 öğrenci günlerdir okula gidemiyor. Derenin taşması nedeniyle günlerdir evlerinde mahsur kaldıklarını belirten mezra sakinleri, çocuklarını da günlerdir okula gönderemediklerini söyledi.

130 METRE DERE YATAĞINA 8 METRE KÖPRÜ YAPTILAR
Her kış aynı sorunu yaşadıklarını ileri süren köy sakinleri, yaklaşık bir yıl önce dere üzerinde 8 metrelik bir menfezin yapıldığını; ancak su seviyesinin yükselmesiyle birlikte 130 metrelik yola 8 metrelik bir köprünün yetersiz kaldığını kaydetti.
Yaşanan durumun tehlikeli olduğuna dikkat çeken köylüler, “ Hastalarımız var, doktora götüremiyoruz. Günlerdir çocuklarımız okula gidemiyor. Köprü yapılmayana kadar da çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Geçen hafta komşu köyde aynı köprü faciası yaşandı. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu köprünün adam akılı yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor.” Diye konuştular. Derenin taşmasından dolayı günlerdir okula gidemeyen öğrenciler ise, eğitimden geri kalmak istemediklerini belirterek, köprünün bir an önce yapılması talebinde bulundu.

30 YILDIR YAPILMAYAN KÖPRÜ

Ayaklı köyü Muhtarı Aziz Tamur konu ile ilgili yaptığı açıklamada, karşı tarafta göçerlerle birlikte 250 öğrencinin mahsur kaldığını belirterek, menfezin yetersiz olduğunu defalarca yetkililere söylemelerine rağmen dikkate alınmadığını söyledi. 30 yıl önce programda olmasına rağmen köprünün hala yapılmadığına dikkat çeken Muhtar Tamur, yetkililerden konuya el atmalarını istedi.

Şanlıurfa.com