Gazze`deki Eş-Şati Mülteci Kampı`ndaki evinde Avrupa`dan gelen heyeti kabul eden Heniyye, "Sağlık ve milli temeller üzerine inşa edilecek uzlaşıyla zaferi tamamlamak istiyoruz" dedi.

Kahire`deki görüşmelerin başarılı olmasını, Filistin halkının birliğini ve sabitelerini koruyacak yeni bir döneme kapı aralamasını ümit ettiklerini dile getiren Heniyye, Gazze`de attıkları adımların uzlaşı konusunda iyi niyet taşıdıklarının işareti olduğunu ve benzer adımların Batı Yaka`da da atılmasını beklediklerini söyledi.

Gazze Şeridi`nin Siccil Taşı Savaşı`nda kazandığı zaferi ablukanın kaldırılması ve işgal güçlerinin saldırılarında yıkılan binaların yeniden yapılmasıyla tamamlayacağını ifade eden Heniyye, kazanılan zaferin sadece Gazze halkının değil nerede ikamet ederlerse etsinler tüm Filistinlilerin zaferi olduğunu belirtti.

Zaferin Filistin halkının direnişin arkasında durmasıyla kazanıldığına dikkat çeken Heniyye, Filistin topraklarının tek bir karışından dahi taviz vermeyeceklerini ve denizden nehire tüm toprakları işgalden kurtarmak için yola devam edeceklerini söyledi.

 

FEM