Öksüz, süreç iki veya üç ay uzayacak dahi olsa depolarda yeteri kadar stok olduğunu ve yeni mahsullerde de bu sene rekolte beklediklerini söyleyerek endişe edilmemesi gerektiğini belirtti.

Tedbir almanın kayıpları en aza indireceğini söyleyen Öksüz, "Dünyayı esir almış durumda olan bu virüse karşı devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. Bizim de halk olarak elimizden gelen bütün tedbirleri almamız gerekiyor. Bizler elimizden geleni yaptıktan sora elbette kayıplarımız olacak ama bu kayıplarımız çok büyük olmayacaktır. Bundan dolayı mümkün mertebe evden çıkmayalım." dedi.

"Bir yıl yetecek kadar stok var"

Çiftçinin elinde bulunan hububat dışında Toprak Mahsulleri Ofisinde bir yıl yetecek kadar ürün bulunduğunu aktaran Öksüz, konuşmasına şöyle devam etti:

Hububat konusunda elhamdülillah o konuda sıkıntımız yoktur. Esnafımız burada nöbetleşmiş gibi adeta sırayla iş yerlerini açıyor. Dışarıdan gelip unluk almak isteyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geliyoruz. Bu sürece değerlendirip fırsatçılık yaparak fiyat artışı yapmakta yoktur bizde. Fiyatlar öncekinin aynısıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi'yle görüşmemizde bir yıl yetecek kadar ellerinde hububat olduğunu söylediler. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun. Bu süreç iki veya üç ay uzasa da sıkıntımız yok. Bütün tedbirler alınmış durumdadır. Halen çiftçilerimizin elinde stokta mal var. İhtiyacı olmadığından dolayı satmamış. Ama yeri geldiğinde oda satacaktır.

"Ekinler bu sene çok iyi"

Hububat ürünlerini bu sene kaliteli ve yüksek verimli beklediklerini ifade eden Öksüz, "Ekinlerimiz bu sene çok iyi durumdadır. İnşallah böyle devam eder. En güzel rekolteyi de bu sene almayı düşünüyoruz. Çünkü dağ, taş her taraf ekildi. Geçen sene ekili alanların yüzde 50 ile 60 arası nohut ekilmişken bu sene nohut yüzde 20'ye düştü. Bu sene ekili olan ürünlerde çok güzel durumdadır. Ekinlere herhangi bir sel veya felaket vurmasa durum iyidir. Herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız inşallah. İki ay kadar sonra burada hasat mevsimi başlayacak. Mayıs 25 gibi biçerdöverler tarlalara girecek. Bu şekilde yeni mahsulde piyasaya çıkmış olacak. Şu an bir evde bir torba unluğu varsa dahi bu kendisine 45 gün yeter. Bir torba yerine iki veya üç torba alıp evde biriktirmeye gerek yok." şeklinde konuştu.(İLKHA)