Türkiye ve Katar`ın arabuluculuğuyla, Suriyeli muhaliflerin bir süredir ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşına karşılık olarak, Suriye yönetiminin, aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutuklunun, bu sabah serbest bırakılmasını öngören müzakerelerin sürdüğü ve birden fazla mekanda takas işleminin başladığı bildirildi.

Müzakerelerle ilgili soruları cevaplayan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ``Arkadaşlarımızın bir kısmı muhaliflerin yanında. Bizler de diğer esirlerin bırakılacağı alana doğru gidiyoruz. Burada İHH`nın kontrolünde bir operasyon merkezi kuruldu. Türkiye`nin ve Katar`ın arabuluculuğunda çalışmalar sürdürülüyor. Birkaç ayrı mekanda alıkonulan rehinelerle ilgili takas işlemi başladı`` dedi.

BEŞŞAR FEHMİ KADDUMİ

Merkezi ABD`nin Virginia kentinde bulunan El Hurra Televizyonu muhabirliği yapan Filistin asıllı Beşşar Fehmi Kaddumi`nin durumuyla ilgili henüz net bir bilgiye ulaşamadıklarını belirten Yıldırım, Kaddumi`nin yerini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yıldırım, ``Bütün Suriyelilere ve dünyaya İHH olarak çağrıda bulunuyoruz. Kaddumi ile ilgili bilgisi olan bize ulaşsın`` diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, geçen yıl Suriye`de yürüttüğü ``İnsani Diplomasi`` çerçevesinde, başta Suriye`de tutuklu bulunan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşının, 28 İranlının ve Suriye cezaevlerinde bulunan 7 Suriyeli tutuklunun serbest bırakılmasını sağlamıştı.

AA