Almanya`nın Duisburg ve Mannheim kentlerinde düzenlenen Kitap Fuarı`na katılmak için Avrupa`ya gelen Doğruhaber Gazetesi yazarı ve Rehber Tv programcılarından araştırmacı yazar Mehmet Şenlik, Hamburg Vahdet Camii’nin “Kardeşlik ve Dayanışma” programına katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Cami İmamlarından Abdulkadir hoca’nın selamlama konuşması ile devam etti. Tüm katılımcılara ve konuklara programa icabetlerinden dolayı teşekkürde bulunan Abdulkadir hoca, Molla Mehmet Şenlik’i aralarında görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti katılımcılarla paylaşmak istediğini belirtti.

Abdulkadir hocanın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Molla Mehmet Şenlik, “Türkiye’den içinden geldiğimiz memleketten seydaların, kardeşlerin, abilerin ve dostların sizlere, siz gurbetçilere selamlarını getirdim. Memleket havasını ve yeni yeni gelişen birtakım olayları sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.

Her Zorluktan Sonra Bir Kolaylık Vardır

Geçmiş yıllarda büyük zorluklar ve iftiralar ile karşılaştıklarının altını çizen Şenlik, “Her karanlığin ardında bir aydınlık vardır, inşallah bizler artık karanlık günleri geride bırakmış ve bir aydınlığa doğru gidiyoruz. Şafağımız sökmüş günışığına doğru ilerliyoruz, Hamdolsun alemetler ve işaretler bunu gösteriyor. Bununla birlikte hem seviniyor hem şükrediyoruz, şımarıklıktan ve kibirden uzak durarak mütavazi olmaya gayret ediyoruz. Eğer bizler mütavaziliğimizi devam edersek yüce Allah bizlere daha güzel günler gösterecektir. Çünkü bu Allah’ın sünnetidir. Kim Allah yolunda mütevazilik gösterirse Allah onu yüceltir, ama her kim ki kibirli olursa işte onlar da Allah katinda alçalmaya layık olanlardır.” dedi.

Müslümanlar Birbirlerine Nasihate İhtiyaç Duyarlar

İnsanları iyiye ve güzele sevketmek için yapılan güzel konuşma vaaz, öğüt verme, tavsiye etme, ibret verici ders gibi ifadelerin yerine nasihat kelimesinin kullanıldığını belirten Molla Mehmet Şenlik konuşmasına devamla "Din nasihattir her Müslümanın nasihate ihtiyacı vardır. Sadece hocalardan veya seydalardan nasihatte bulunmalarını beklemeyin, her birimiz ne kadar biliyorsak onu yerine göre anlatmalıyız. Şunu unutmayalım ki bir insanı kötü yoldan kurtarmak, hidayete kavusturmak o kadar faziletlidir ve o kadar kiymetli birseydir ki Allah katında sevabi çok büyük olan eylemlerdendir. Bu Avrupa diyarında bir kardeşiniz kötü yollara sapmış olabilir, o kardeşinizi gördüğünüz zaman sizde ona bir tekme atmayınız tam aksine onu yanınıza alın ve ona nasihatte bulunun şüphesiz hidayeti veren ancak Allah’tır.” şeklinde konuştu.

Hamburg Vahdet Camii’nin bu denli faydalı bir program düzenlemiş olmasından dolayı katılımcılar Cami yönetimine teşekkürde bulundu.

(Muhammed Aydın - Hürseda Haber)