BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 09 Ocak 2013 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: EVİ ÇÖKEN AİLE YARDIM BEKLİYOR
Batman`ın Yaylıca (Dırbésa) köyünde yaklaşık 4 ay önce evinin iç tarafı çöken ve Batman Köy Der`in yardım elini uzattığı aile, evlerinin yapılması için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Hüda Par`dan Taziye Mesajı
HÜDA PAR yayımladığı mesajla, hafta sonu vefat eden Cemaat-i İslami lideri Gazi Hüseyin Ahmed`e Allah`tan rahmet, ailesine ve Pakistan halkına sabr-ı cemil diledi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: MOTOR KAZASI: 3 YARALI
Batman`da üç kişinin bindiği motosikletin bir minibüsle çarpışması sonucu üç kişi yaralandı.

Kopan Teller Tehlike Saçıyor
Batman`ın Meydan Mahallesinde kopan elektrik telleri tehlike saçıyor. Vatandaşlar yetkilileri aramasına rağmen kimsenin gelmediği iddiasında bulundu.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI
Petrol Mahallesindeki sokaklarda oluşan derin çukurlar vatandaşların olduğu kadar sürücülere de zor anlar yaşatıyor.


Köy Yolunda İkinci Heyelan
Kar yağışının etkili olduğu Sason ilçesinde meydana gelen heyelan, köy yolunu kapattı. Sason`un Boğazkapı köy yolunda aşırı yağış nedeniyle bu yıl ikinci kez heyelan meydana geldi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `BAŞIM AĞRIYOR` DEDİ BEYİN KANAMASINDAN ÖLDÜ!
Önceki akşam saatlerinde şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle Kozluk Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan genç beyin kanamasından yaşamını yitirdi.

Batman `Mülteci` Kenti Oldu
Batmanda son aylarda Afganistan, Suriye, İran ve bazı ülkelerden gelen insanlarla doldu.


BATMAN UMUT GAZETESİ: HASANKEYF KALESİ İÇİN ALTERNATİF GÜZERGÂH
Batman Müze Müdürlüğü, büyük çatlaklıkların olduğu gerekçesiyle ziyaretçilere kapatılan Hasankeyf Kalesi için alternatif gezi güzergâhlarını haritalandırdı.

Evi Çöken Aile Yardım Bekliyor
Batman`ın Yaylıca (Dırbésa) köyünde yaklaşık 4 ay önce evinin iç tarafı çöken ve Batman Köy Der`in yardım elini uzattığı aile, evlerinin yapılması için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: FARK YARATAN ÖĞRETMENLERE BELGE VERİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı`nın Ankara`da gerçekleştirdiği \"fark yaratan öğretmenler\" etkinliğinde Batman`ı temsil eden İbrahim Koç`a Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü`nün gönderdiği teşekkür belgesi İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa tarafından verildi.

Başörtülü Öğretmene Yapılan Hakaret Kınandı
TESSEP Temsilcisi Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Diyarbakır`da bir müdür tarafından başörtülü öğretmene yapılan hakareti kınadı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: BTÜ KAPILARINI YATIRIMCILARA AÇTI
Batman Üniversitesi kapılarını yatırımcılara açtı. Dicle Kalkınma Ajansı, 2013 Mali Destek Programını Batman Üniversitesi`nde yatırımcılarla paylaştı.

Onkoloji Dört Dörtlük
Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlana Onkoloji Servisi hasta kabulüne başladı.


BATMAN GAZETESİ: EVİ ÇÖKEN AİLE YARDIM BEKLİYOR
Yaylıca köyünde yaşayan ve 5 ay önce evinin iç tarafı çöken aile, evlerinin yapılması için yetkililerden yardım bekliyor. Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der), merkeze bağlı Yaylıca (Dırbésa) köyünde mağdur bir aile tespit ederek kendilerine yardım eli uzattı.

Başörtülü Öğretmene Destek Yağıyor
Hak ve Özgürlükler Platformu yaptıkları yazılı açıklama ile Diyarbakır`da bir müdür tarafından başörtülü öğretmene yapılan hakareti kınadıklarını belirtti.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: MOTOSİKLET MİNİBÜSLE ÇARPIŞTI
Batman`da üç kişinin bindiği motosikletin bir minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada üç kişi yaralandı.

Aynı Yolda Yine Heyelan
Sason`un Boğazkapı köy yolunda aşırı yağış nedeniyle bu yıl ikinci heyelan meydana geldi. Sağanak şağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonrası 12 köy yolu bir süreliğine ulaşıma kapandı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: GARZAN BARAJI BEREKET GETİRECEK
Yaz mevsiminde kuruyan Kozluk ve Beşiri ovası, Garzan barajıyla bol suya kavuşacak. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı ve Batman Şube Müdürü Veysi Kanat; \"Garzan barajının devreye girmesi ekolojik dengeyi de koruyacak\" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)