VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: VAN VALİLİĞİNDEN ÖLEN ASKER AÇIKLAMASI
Van Valiliği, Van`ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak 3. Hudut Piyade Birliği`nde 1 askerin hayatını kaybetmesi olayına ilişkin, yazılı bir açıklama yaptı.

İnternet Kafeler Haddini Aştı!
Van`da Hacıbekir ilköğretim okulu civarında küçük yaştaki öğrencilerin internet kafelere girmesine izin verildiği haberini alan VAN OLAY GAZETESİ muhabiri, görüntü çekmek isteyince kafe sahipleri tarafından tehdit edildi. Kafe sahiplerinin ayrıca, Hacıbekir İlköğretim okulu öğretmenlerini de tehdit ettiği iddia edildi.

Üniversite Öğrencisinden Örnek Davranış
Konyalı bir yardımsever öğrenci tarafından Van Rahmeteli Gıda Bankası aracılığıyla 7 yetim aileye toplamda bin 750 TL`den oluşan nakdi yardım yapıldı.


BÖLGE GAZETESİ: VANLILARDAN İMRALI GÖRÜŞMELERİNE DESTEK
Türkiye`de gündemi işgal eden İmralı görüşmelerinin ardından bugün Barış ve Demokrasi Partisi`nin (BDP) grup toplantısı Van`daki kahvehanelerde ilgi ile takip edilirken, vatandaşlar barışın bir an önce sağlanması için çağrıda bulundu.

Erciş`te Kar Tatili
Van`ın Erciş ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.


GAZETE VAN: ÖĞRETMEN VE VELİLER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI
Van`da Hacıbekir İlköğretim Okulunda görev yapan öğretmenler ve okulda okuyan öğrenci velileri okulda yaşanan son olaylar yüzünden adeta şok geçiriyor.

Van`da Trafik Kazası: 2 Yaralı
Van`da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.


PRESTİJ: BÜYÜKŞEHİRE YAKIŞMIYOR!
Nüfusu 1 milyonu geçen Van, kabul edilen Kanun Tasarısı`nın ardından büyükşehir oldu. Ancak milenyum çağında olmamıza rağmen Van`da var olan bazı sorunlar `bu kadarı da olmaz` dedirtiyor. Bölgenin en önemli kentlerinden biri olarak gösterilen, `Doğu`nun Parisi` diye adlandırılan Van`da yaşanan en büyük sorunlardan birisi de ahırlar meselesi.



VAN HAVADİS: ZEHİRLENEN 3 ASKERDEN 1`İ HAYATINI KAYBETTİ
Zehirlenen 3 askerden biri hayatını kaybederken, durumu ağır olan 2 asker il merkezine sevk edildi.

Belediye Meclisi 2013 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı
Van Belediye Meclisi, 2013 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi.


VAN SESİ: METEK KARİYER VE TANITIM TOPLANTISI
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), Van Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı yapıldı.

Çaldıran`da Eğitim Durdu
Van`ın Çaldıran ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.


WAN HABER: İHD`DEN İMRALI GÖRÜŞMELERİ DEĞERLENDİRMESİ
İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, Kürt sorununda çözüm sürecinin gelişebilmesi için başlayan diyalog ve istişare ortamının müzakereye dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Bilici`den Edremit İlçe Teşkilatına ve Belediyeye Ziyaret
Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, İl Başkan Yardımcıları A.Hekim Karabıyık, Selami Taşdemir ve Partililerle birlikte Ak Parti Edremit İlçe Teşkilatını ve ardından Edremit Belediyesini ziyaret etti.


ŞEHRİVAN: DEPREM YARDIMLARINI PAZARDA SATMIŞLAR!
Mersin`de 2 ayrı depoda yapılan aramada, BDP ilçe örgütü tarafından `Van depremi` sonrası depremzedeler için toplandığı belirlenen bin 125 çuval yardım malzemesi ele geçirildi.

33 İl Havadan 22 İl Sudan Çaktı
Türkiye çapında 81 ilin kirlilik durumunu ortaya koyan araştırmaya göre 33 şehirde hava kirliliği, 23 şehirde atıklar, 22 şehirde su kirliliği en önemli çevresel problem oldu.


HABER VAN: ANKARA`DAKİ MECLİS RÜZGARI VAN`DA
AKP Van milletvekili Mustafa Bilici`nin de katıldığı toplantıya kentin meslek odaları, çok üyeli STK`ları ve sermaye çevrelerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.


MERKÜR HABER: KARDAN ADAM
Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde okulları tatil edilen lise öğrencilerinin yaptığı kardan araba büyük ilgi gördü. (Fırat Arslan-İLKHA)