Suriye`de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlenen ``Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye`` kampanyasının uluslararası ayağı yarın 14 ülkede eş zamanlı basın toplantısıyla başlatılacak.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye`den sivil toplum kuruluşları, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, Suriye`de yaşanan trajedinin mağduru olan ve kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen sivil halka yönelik başlatılan ``Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye`` kampanyası yarın küresel bir yardım seferberliğine dönüşecek.

Bosna Hersek, Malezya, Pakistan, İngiltere, Makedonya, Kuveyt, Fas, Lübnan, Libya, Yemen, Ürdün, Mısır, Kıbrıs, Bahreyn, Cezayir, Belçika`da bulunan vakıf ve dernekler Suriyeli halka ``bir ekmek``, ``bir battaniye`` ulaştırmak için seferberlik başlattıklarını duyuracak.

``Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye`` kampanyasının uluslararası ayağı, yarın saat 13.00`de 14 ülkede eş zamanlı basın toplantısıyla başlatılacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (MÜSİAD) Sütlüce`deki Genel Merkezi`nde de düzenlenecek basın toplantısına aralarında Bosna Hersek, Mısır, Belçika başta olmak üzere birçok ülkeden kampanyayı destekleyen sivil toplum kuruluşları, canlı olarak bağlanacak.