Coronavirus tedbirleri kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimler daha da sıkılaştırılarak işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.
Yapılan denetimlerde, gıda işletmelerinde Coronavirus'ten korunmak için 10 altın kuralın yer aldığı broşürler dağıtılarak, işletmelerin bu broşürleri asmaları ve broşürde yer alan kurallara uymaları istendi.
Coronavirus tedbirleri doğrultusunda 23-27 Mart tarihleri arasında Balıkesir'de 500 gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde market, şarküteri, unlu mamulleri ve pazaryeri gibi satış işletmeleri hijyen tedbirleri konusunda bilgilendirildi.
Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri, İl Müdürü Kurtuluş Candan'ın koordinasyonunda vatandaşın güvenli gıdaya erişimi için gıda işletmelerini Coronavirus tedbirleri çerçevesinde sık sık denetlerken, bir yandan da çalışanları alınacak önlemler konusunda eğitiyor.
Gıda İşletmelerinde Coronavirus'ten korunmak için 10 madde halinde yapması gerekenler anlatıldı
1. Personel sağlığına dikkat et.
2. İşletme içerisinde ulaşımı kolay olan yerlere dezenfektan koy.
3. Kullanılmayan boş kasa ve ambalaj materyallerini işletmeden uzaklaştır.
4. Çöplerini düzenli periyotlarla işletmeden uzaklaştır!
5. Ekipmanların (bıçak, tezgâh, servis materyali) temizliğine dikkat et.
6. Toplu tüketim yerlerinde (masa, kapı kolu, vb.) hijyene dikkat et.
7. İşletme yüzeylerinin temizliğine dikkat et...
8. Ambalajsız gıdaların satışında hijyen kurallarına dikkat et.
9. Ellerini sık sık yıka, koruyucu kıyafet kullan.
10. İşletmeni sık sık havalandır. (İLKHA)