Coranavirus'un ülkemizde görülmesi ile birlikte virüsün daha fazla yayılmaması için uzmanlar tarafından temizliğin önemine vurgu yapılmaya devam ediyor.

Salgının yayılmaması için alınan önlemler içerisinde maske ve eldiven önemli rol oynuyor. Bundan yola çıkan Halk Eğitim Merkezi, bünyesinde bulunan Usta Öğreticiler ile salgına karşı verilen mücadelede gönüllü olarak maske üretimine başladı.

 

"Bu zorlu süreci hep birlikte aşmak zorundayız"

Gönüllü olarak maske üretiminde bulunan Usta Öğreticiler, tedbirin önemli olduğunu vurguladı.

Usta öğretici olan Ayşegül Kahvecioğlu, "Halk Eğitimde Usta Öğretici olarak görev yapıyorum. Bizler sağlık çalışanlarına gönüllü olarak maske üretiyoruz. Müdürümüz bizleri arayarak zorlu bir süreçten geçtiğimizi söyledi ve bizlerden maske üretimi için yardım istedi. Bizler de elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bu zorlu süreci hep birlikte aşmak zorundayız. Arkadaşlarımızla birlikte saat 12.00'den 18.00'e kadar çalışıyoruz ve günlük bine yakın maske üretmeye çalışıyoruz. Bizler, bu şekilde sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte bu zorlu süreci aşacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu salgını büyük bir imtihan kabul edip Allah'a yönelmemiz gerekir"

Kahvecioğlu, "Büyük bir imtihadan geçiyoruz. Rabbimiz bizleri imtihan ediyor ve bizim bunları da düşünmemiz gerekiyor. Bu salgını sadece hastalık olarak değil büyük bir imtihan olarak değerlendirmemiz ve Allah'a yönelmemiz gerekir. O'na sığınmamız lazım ve nerede ne hata yaptık onun muhasebesini yapmamız lazım. Dualarımızı eksik etmeyelim hem maddi hem de manevi açıdan birbirimize yardımcı olarak bu zorlu süreci atlatacağız Allah'ın izniyle. Bizler burada sağlık çalışanlarımız için çalışıyoruz lütfen sizler de evinizde kalın. İnşallah bu zorlu süreci hep ibrlikte atlatacağız." dedi.

Sağlık çalışanlarına destek olmak için bir araya geldiklerini belirten Usta Öğretici Halime Kaya, çalışmalarının sadece kursla sınırlı olmadığını, maske üretiminin evlerde de yapıldığını belirtti.

Kaya, "Bizler burada gönüllü olarak maske üretiyoruz. Usta öğretici arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Amacımız sağlık çalışanlarına bir nebzeçde olsa destek olmak. Bizler maske üretimine 8 gün önce başladık. Tabi sadece burada çalışan hocalarımız ile bu üretimi gerçekleştirmiyoruz buraya gelemeyip evinde maske üretiminde bulunan Usta Öğreticilerimiz de var. Günlük olarak 500 ila bin arası bir üretimimiz var. Üretimini gerçekleştirdiğimiz maskeleri hastanelere teslim ediyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla sağlık çalışanlarımıza destek olmak için burada bir araya geldik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)