Günümüzde neredeyse her gencin yabancı dilini geliştirmek için tercih ettiği yurtdışı eğitim pek çok özelliğiyle de kişiye farklı açılardan katkı sağlıyor. Üstelik yalnızca gençler değil kariyer hedefli olan kişiler de bu yurtdışı eğitimi tercih ediyor.

Peki yurtdışı eğitim alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Okul Araştırması

Öncelikle araştırmanıza okul üzerinden başlamalısınız. Okul seçenekleri oldukça fazla. Bu sebeple biraz kafanız karışabilir. Ancak dert etmeyin. Bunun için yurtdışı eğitim danışmanlıklarından ücretsiz olarak destek alabilirsiniz. Eğer ona da gerek yok derseniz elimizin altında bulunan internetin nimetinden faydalanabilir ve tüm yorumlara bakarak okul elemelerinizi yapabilirsiniz.

Eğitim Alınacak Ülke

Yurtdışı eğitim alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise eğitimi hangi ülkede alacağınız. Buna karar verirken önceliklerinizi belirlemenizi öneririz. Mesela kültür olarak Türk kültürüne biraz daha yakın ülkeler mi yoksa kültürü ve mimarisiyle sizi büyüleyecek ülkeler mi? Bu gibi sorularınızın karşılığına göre araştırmanızı yapabilirsiniz. Yurtdışı eğitim için en çok tercih edilen ülkeleri söylemek gerekirse İngiltere, İrlanda ve Malta ilk 3 ülke arasında.

Yurtdışı Eğitimde Konaklama

Yurtdışı eğitim alan kişilerin okullarını ayarladıktan sonra ilk yapacaklar iş konaklama seçeneğini belirlemek olmalı. Konaklama seçenekleri arasında aile yanı ve yurt en çok tercih edilenlerden.

Aile yanı konaklama öğrencileri en çok besleyen ve pratik yapmalarına olanak sağlayan seçenek.

Aktivite Olanakları

Okulda geçirdiğiniz vakitler sonrası kalan boş zamanlarınızda neler yapacağınızı planlamanızı öneririz. Bu planlamada kültürel geziler, sosyal kaynaşma gibi maddeler yer alabilir. Bulunduğunuz ülkeyi baştan sona keşfetmek, sonsuza dek sürecek arkadaşlıklar kurmak kulağa oldukça cazip geliyor.

Ulaşım Kolaylığı

Yurtdışı eğitim planlaması yaparken okulunuzun konaklayacağınız yerle yakın olmasını göz önünde bulundurmalısınız. Okulunuz ve konaklama yeriniz ne kadar yakınsa o kadar karda olursunuz. Üstelik bisiklet kullanma fikrini bir düşünün. Unutmayın; sağlık her şey demek.

Kariyer Fırsatları

Yurtıdışı eğitim planlaması yapan pek çok öğrencinin hedefi kariyerinde önde olmak. Rakiplerinize fark atmanın birinci kuralı yabancı dil eğiitimi. Ne kadar dil o kadar kariyer kapısı demek.

Part Time Çalışma İmkanı

Bazı okullar öğrenciler için part time iş ayarlayabiliyor. Eğer yurtdışı eğitim almışken iş deneyimim olsun, harçlığım çıksın derseniz part time iş imkanlarını değerlendirebilirsiniz. İşte CV’niz için önemli bir artı daha!