``3. Yargı Paketi``ndeki düzenleme doğrultusunda, 31 Aralık 2011`e kadar, Ankara mahkemeleri veya Bakanlar Kurulu kararıyla hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı bulunan 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.

TMK`nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ın 3 kitabının da bulunduğu 13 yasaklı kitabın, ``yasağının devamı`` talebi hakimlikçe reddedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü`nün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu`na gönderdiği listede yasaklı 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart bulunuyordu.

-Öcalan`ın kitapları da serbest-

Kitapları inceleyen TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt`un, aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ın 3 kitabının da bulunduğu 13 kitap hakkında ``yasak kararının devamı`` isteği, TMK`nın 10. maddesiyle görevli 3 Nolu Hakim Halil İbrahim Kütük tarafından reddedildi.

Ret kararının, Basın Kanunu`nun ``el koyma, dağıtım ve satış yasağı``nı düzenleyen 25. maddesi doğrultusunda, ``usul eksikliğinden`` verildiği öğrenildi.

Böylece, Ankara mahkemeleri veya Bakanlar Kurulu kararıyla hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı bulunan 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.