DOĞRUHABER

Türkiye'de ve dünyada koronavirüs vaka sayısı ve ölü sayısı her geçen saat artıyor. Alınan tedbirlere uyulması halinde salgının yavaşlatılabileceği söyleniyor. Fakat Türkiye'de alınan önlemleri ve uyarıları dikkate almayanlar ise alay edercesine sahillere akın etti, düğün yaptı, asker uğurladı. Yetkililer,  alimler ve uzmanlar ısrarla gerekli önlemlerin alınması ve #Evdekal’ınmasının hayati önem taşıdığı konusunda uyarıyor.

SAHİLLERE AKIN ETTİLER

Koronavirüs salgınından korunmak için evde kal tavsiyesine uymayanlar sahillere akın etti. Polis ve zabıta ekipleri sahilde dolaşanları ve balık tutanları uyardı. Kolluk kuvvetlerinin ısrarlı uyarılarına aldırış etmeyenler ise dolaşmaya devam etti.

DÜĞÜN YAPANLAR BİLE OLDU

İstanbul Zeytinburnu sahili ilginç görüntülere sahne oldu. İzleyenleri hem şaşırtan hem de kızdıran bu görüntülerde genç bir çiftin düğününe katılanlar sahilde halay çekti. Koronavirüs salgını nedeniyle düğün salonları kapalı olmasına rağmen sahilde bir araya gelenler gelin ve damat eşliğinde halay çekti. Görüntülerin sosyal medyaya yayılması üzerine birçok kişi tepki gösterdi.

ALİMLER BİRLİĞİ: TEDBİRLERE UYMAK FARZ!

Alimler ve Medreseler Birliği; salgının Türkiye'de görülmeye başlandığı ilk günlerde bir uyarı yayımladı. Uyarıda tedbirlere dikkat çekilirken, "Son aylarda dünyada gittikçe yayılan ve tedbir alınmadığı takdirde daha fazla kişiye bulaşma riski bulunan koronavirüs tehlikesine karşı her türlü tedbirin alınması farzdır. Cuma namazının yerine evlerde öğle namazının kılınması da bu tedbir kapsamında değerlendirilebilir." denildi.

BİLİM KURULU ÜYESİ UYARDI:  EVDE KALDIKÇA VAKA SAYISI AZALACAK

Koronavirüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, havaların giderek ısındığına dikkat çekerek, "Bizim şansımız şu; Mart'ın sonuna geliyoruz, şu iki haftalık dönem çok önemli. Vaka sayısı Nisan ayında havalar açılınca, insanlar alışveriş merkezlerinden çıkınca, evler daha çok havalandırılınca, güneşin görülmesiyle etrafın kurumasıyla azalma gösterecektir. Haziran ayına doğru normal hayata yakınlaşacağımızı öngörüyorum." ifadelerini kullandı.

İSHAK SAĞLAM DA '#EVDEKAL' DEDİ

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Türkiye’de şu ana kadar 30 kişinin hayatını kaybettiği Koronavirüs salgınına karşı #EvdeKal çağrısına uyarak tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlam, “Koronavirüs etkisi maalesef devam ediyor. 30 insanımız da hayatını kaybetti. Yüce Allah'tan kendilerine rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Hep beraber #EvdeKal çağrısına uyarak tedbirlere riayet etmeliyiz” uyarısında bulundu.

"BUNUN ŞAKASI YOK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüs salgınıyla ilgili uyarılarda bulundu. 'Bu işin şakası yok' diyen Kalın, "Dünyada korona vaka sayısı hızla 400 bine, ölüm sayısı 15 bine doğru ilerliyor. Tedbirler uygulanmazsa hepimiz risk altındayız. Her tedbir can kurtarır. Her ihmal, her vurdumduymazlık riski on kat artırır. 'EvdeKal' kendini ve etrafındakileri koru" ifadelerini kullandı.

DİYANET DUAYA ÇAĞIRDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs salgınının bir an önce son bulması için yatsı ezanı sonrası tüm camilerden dua edileceğini belirtti. Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmaları niyazıyla yarından itibaren yatsı ezanı sonrası tüm camilerimizden dua sesleri yükselecektir. Vatandaşlarımızı evde kalmaya, tedbirlere hassasiyetle uymaya ve tek yürek olup dua etmeye davet ediyorum."