Toplantıda konuşan Başbakan Mesrur Barzani, hükümetin kendi sorumluluğu çerçevesinde ulusal güvenliği sağlamak için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Toplantıda, corona virüsle mücadele çerçevesinde şu kararların alındığı belirtildi:

"Süleymaniye’de bazı vatandaşlarımızın corona virüse yakalanmasından dolayı okullarda eğitime, vatandaşların toplandığı merkezlerdeki eylemlere, cami, kilise ve tapınaklardaki ibadet ve ayinlere, Kürdistan Bölgesi’nin tümünde cuma hutbelerine ikinci bir açıklamaya kadar ara verilmiştir.

Hükümet, Kürdistan Bölgesi’ndeki hastane ve sınır kapılarındaki karantina mekanlarına gerekli tüm ilaçları tedarik etmeye devam edecektir.

Sınır kapıları ve pazarlara yönelik geliş-gidişlerle ilgili tedbirler, ticari hareketliliğe zarar vermeden arttırılacaktır.

Corona virüsle mücadele çerçevesinde alınan tedbirlerden ötürü zarar eden ticaret merkezleri için gerekli bakanlıkları kira ve vergi ödemeleri konusunda destek olacaktır.

Gerekli bakanlıklar mülteci kamplarında gerekli tüm önlemleri alacak, bu konuda uluslararası yardım kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olunacaktır.” (İLKHA)