İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın Ocak 2013 sayısı çıktı. Dergi bu ay 100. sayısıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Derginin bu ayki kapağına, "Evlatlarımızın muhafazasından sorumluyuz" sözü taşınırken dosya konusu olarak birçok yönüyle "HAMAS" ele alınmış. Ayrıca "Mütevellid bir eylem; Ribat", "Öyle bir kişinin duasını.", "Gittiğin günden beri" dergi kapağına taşınan diğer konu başlıkları olarak karşımıza çıkıyor.
 
Derginin bu ayki editör yazısında özetle; ".Günümüzde birçok cephede İslam`ın küresel küfür sistemi ile savaşımı var, ama bu cephelerin hiç biri israile karşı kurulan Filistin Lübnan cephesi kadar ehemmiyete sahip değildir. Zira bu cephe İslam`ın merkez bölgelerinin tümünü işgale endeksli kurulmuş bir cephe. İşte gerçek manada murabıt burada manasını buluyor. Zira murabıt; İslam`a hücumun olabileceği sınır boylarını tutmak için sefere çıkandır. Herhalde bu tanım Lübnan`daki Hizbullah hareketi ile Filistin`deki Hamas ve diğer İslami cemaatlerden daha güzel hiç kimseye uymuyor.
 
Biz de bu ay dosya konusu olarak geçtiğimiz ay 25. Kuruluş yıldönümünü büyük bir direniş zaferinin ardından görkemli bir şekilde kutlayan Hamas hareketini seçtik. Şüphesiz herkesin Hamas hakkında az çok bilgisi vardır, ama kanaatimizce bu dosyamızı okuduğunuzda çok daha detaylı bilgilere sahip olacağınızı düşünüyoruz. Zira bu ay ki dosyamızın konusunu Filistinli yazarlar hazırladı." sözlerine yer verilmiş.

İnzar Dergisi`nin Bu ayki sayısında işlenen konulardan bazıları şöyle:
Nevvab Tekruri; Hamas`ın İmam Hasan el-Benna döneminde atılan ilk çekirdeğinden başlayarak hareketin kuruluşunu, geçirdiği merhalelerini ve başarılarının altındaki gerçekleri yazmış.
 
Filistinli esir Salahaddin Avavde ise Hamas`ın askeri kolu el-Kassam Tugaylarını başka yerde bulmakta zorlanacağınız detaylarla işlemiş.

Muhammed Ebul Hayr ise bazı şehitlerin hayatlarından mucize diyebileceğimiz veya şehitlerin kerametleri olarak addedeceğimiz kesitler sunarak Filistinlilerin başarılarının altında yatan gerçek gücü göstermiş oluyor.
 
Zülfikar Fırat da Hamas`ın İslam ümmeti için önemini işlemiş.

Faruk Hamza da bundan esinlenerek Ribat`ın, Ribat topraklarının ve murabıtların Allah (cc) katındaki değerini izah eden Al-i İmran Suresi`nin ayeti olan sabır, ribat ve takva ehli olmamızı emreden ayetini işlemiş.
 
Ayrıca İnzar Dergisi`nin başyazısında ise; en önemli, kabuk bağlamaz yaramız ve fitnemiz olan çocuklarımızın toplumda karşı karşıya oldukları sorunlara değinmiş.
 
Bu bağlamda Mehmet Şenlik kaleme aldığı Mü`minin Huzur Kaynağı Aile isimli konusu aslında bu sorunların en büyük çözüm merkezi ve sahip olması gereken özelliklerini dile getiriyor.
 
Hem Nurullah Gülsever ve hem de Naşit Tutar içli yazıları ile okurların karşısına çıkıyor. (Hamdullah Sevim - İLKHA)