DİYARBAKIR- Suriye`de muhalifler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlenirken ülkedeki kaçışlar da devam ediyor. Suriye`nin Halep şehrinde oturan 10 aile, ülkedeki savaştan kaçarak Diyarbakır`a geldi. Suriyeli 10 aile Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde bulunan ilçe garajının karşısında ki boş araziye çadır kurup yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar.
 
Kimsenin kendilerine yardım etmediğini belirten gurup sorumlusu Abdullah, " Biz yaklaşık bir aydır buradayız. Çoluk çocuk aç susuz kaldık, çocuklarımız elbisesiz kaldı, gençlerimiz de etraftaki inşaatlarda en azından bir lokma ekmek için çalışmaya gidiyor ama her zaman başarılı olamıyorlar tabi bu süreç içerisinde kimse bize yardım etmedi. Valilik yetkilileri bir ara gelip halimizi sordular, bize döneceklerini söylediler ama şimdiye kadar kimse bizi sormuş değildir" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
 
Etraftaki esnaf ve halkın kendilerine yardım ettiğini belirten grup sorumlusu Abdullah, " Yetkililer şimdiye kadar bize hiç yardım etmedi ama esnaf ve çevre sakinleri ellerinden gelen tüm yardımları yaptılar onlara da teşekkür ediyoruz. Yetkililerden isteğimiz kış geldi havalar soğudu bize kalacak bir yer ayarlamaları en azından bu kışı sıcak bir yerde geçirmemiz için bir yer tahsis etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. (Osman İçli, M.Sait Adiyaman- İLKHA)