Gıda güvenirliğini sağlamak ve farkındalığı artırmak amacıyla 17 Şubat'ta başlayan ve 6 gün süren Gıda Denetim Seferberliği, Ağrı il merkez ve ilçeler dahil 34 gıda kontrol görevlisiyle çalışma yürütüldü.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, denetimler ilk gün süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerlerine, ikinci gün et ve et ürünleri üreten işyerlerine, üçüncü gün ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerlerine, dördüncü gün kasap ve şarküteri ile market ve büfelere yapıldığı belirtildi.

Denetlemeler beşinci gününde okul kantinleri ve yemekhaneleri ile devam etmiş ve son gün lokanta, restoran, dönerci, fastfood vb. toplu tüketim yerleri ile sonlandırıldı.

Konu hakkında İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bu kapsamda il merkezi ve ilçeler dahil toplamda 396 işletme gıda kontrol görevlilerince titizlikle denetlenmiştir. Denetlemeler esnasında gıda kontrol görevlileri ürünlerin içerik ve etiket bilgilerini üretim ve tüketim tarihlerini, kayıt ve onay numaralarının olup olmadığını ve ayrıca saklama koşullarını detaylı bir şekilde incelemiş ve işletme yetkililerine gerekli tüm bilgileri aktarmışlardır. Ayrıca işletmelerin asgari hijyenik ve teknik şartların yeterli olup olmadığı denetlenmiştir. Denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen işletmelere gerekli uyarılarda bulunularak eksiklerin giderilmesi için süre verilmiştir ve idari işlem uygulanmıştır." denildi. (İLKHA)