BATMAN- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu tepkilerden biri de Hak ve Özgürlükler Platformu adına Batman Sevgi Der`den geldi. Dernek binasında yapılan basın açıklamasına Sevgi Der Genel Başkanı M.Ali Ortaç ve dernek yetkilileri katıldı. Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma (Sevgi-Der) Derneği yaptığı yazılı basın açıklamasıyla başörtüsü yasağına tepki gösterdi.
 
Basın açıklamasının Sevgi-Der Genel Sekreteri Ömer Kurul okudu. Kurul,"Bir asra yakın zamandır, birileri Türkiye`de yaşayan Müslüman halklara, inançlarına, gelenek ve göreneklerine aykırı bir yaşam tarzını zorla dayatmaktadırlar. Bu yaşam tarzını bazen de dolaylı yollarla empoze etmektedirler. Bu uygulamalarda nice mağduriyetler ve mahrumiyetler yaşanmıştır. AKP hükümetinin iktidar olması, çarpık sistem tarafından mağdur olmuşlara, özelliklede başörtülülere ve ailelerine bir umut olmuştu" dedi.
 
Yetkililere seslenen Kurul, "Son olarak okullara gönderilen kılık kıyafet yönetmenliğiyle, herkese her kıyafet serbest bırakılmışken, baş örtmek hariç denilmiştir. Acaba Başbakan, Allah (cc)`ın örtü emrini yasakladıklarının ve yetişecek dindar kız neslinin önünü tıkadıklarının farkındalar mı? Yüzbinlerce aileyi, çocuklarıyla hüzne boğduklarını, hayal kırıklığına uğrattıklarını görmüyorlar mı?" diye tepki gösterdi.
 
Allah`ın Emri Olduğu İçin Savunuyoruz
Kurul, "Bizler başörtüsünü, Allah (cc)`ın emri olduğu için savunuyoruz. Tüm Müslümanları da Allah (cc)`ın örtü emrinin her alanda serbest olması için mücadele vermeye davet ediyoruz. İnsan hakları savunucusu olduklarını iddia eden vicdan sahipleri de, ferdi ve toplumsal huzursuzluğa sebep olan bu anlamsız yasağa karşı, insani vazifelerini yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
 
Bir Başka Sorun, Karma Eğitim
Okullarda önemli başka bir sorunun da karma eğitim olduğunu dile getiren Kurul, "Özellikle televizyon dizilerinin de teşvikiyle, okullardaki yoz ilişkiler, ilköğretim kurumlarına kadar girmiştir. Eğitimdeki olumsuz etkilerini bir tarafa bırakın, bu tablo Allah (cc)`ın ve Müslüman halkın razı olacağı bir tablo değildir" dedi.
 
İktidarın bütün milletvekillerine, bakanlarına ve başbakana seslenen Kurul, "Kendilerinden önceki idareciler gibi öleceklerini ve Müslüman halka sıkıntı veren uygulamalardan dolayı, hesaba çekileceklerini hatırlatırız. Son olarak karma eğitim ve başörtüsü yasağına son vermenizi, aksi halde bu yasakların iktidarınızın sonunu getireceğini bilmenizi isteriz" diye konuştu.(Veysi Rüzgar-İLKHA)