AĞRI - Türkmenistan`dan aldığı yükle Erzurum istikametine giden Metin Keskin yönetimindeki 04 D 5221 plakalı elyaf yapımı iplik yüklü TIR, araç tesisatından bilinmeyen bir sebepten dolayı tutuşmasıyla yandı. Yangını fark ederek araçtan inan şoför Metin Keskin ve kardeşi Şevket Keskin olaydan yara almadan kurtuldular.

 

Şevket Keskin araçtaki yangının nereden kaynaklandığını bilmediklerini, yangını fark ettikleri gibi aracı durdurup indiklerini ifade etti.

 

Şoförün ağabeyi Mehmet Keskin ise Eleşkirt Belediyesine ateş püskürdü. Ağabey Keskin; \"Belediyeyi aradık yalnız itfaiye araçlarının donduğundan dolayı müdahale yapamayacaklarını söylediler. İtfaiye aracı nasıl olur da donar. Bunun önlemini nasıl almazlar. Ağrı Belediyesine ait itfaiye gelip müdahale ediyor da sen 10 km. uzaklıktan nasıl gelip müdahale edemezsin. Bu büyük bir haksızlık, ben bütün yetkili mercilere şikayet edeceğim. Bence keyfi muamele yapıyorlar. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Araç yandıktan sonra bana itfaiye aracını gönderdiler. Ben de tekrar geri gönderdim. Her şey bittikten sonra neye gönderiyorsun aracı\" şeklinde konuştu.

 

Telefonla görüştüğümüz Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik ise kendini savundu. Başkan Çelik ihmal iddialarıyla ilgili olarak, \"Araçlarımızı bırakacağımız kaloriferli otoparkımız yok. Gece boyunca araçları nöbetçi memurlarımız donmasın diye ara ara çalıştırıyorlar. Aracımız donmamıştı, araçtan suyun tazyiki için kompresörler var, onlar dondu. Pürmüzler ile ısıtmaya çalışıyoruz ama yine de donmuştu. Kepçe de istemişlerdi, tekerdeki zincirleri söksünler hemen gönderiyorum dedim. Ha bunlar bahane değil tabiî ki hatamız vardır, ama yapabileceğimiz bir şey yok. Bu gece çok soğuktu göstergeler sıfırın altında 27`ye inmişti, aciz kaldık. Yardım etmedik değil, edemedik\" şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)