Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yaptığı açıklamada, kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirterek, çocukların eğitimine belediye olarak ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Özellikle çevrenin korunması için küçük yaşta bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Ok, ``İlköğretim okullarımızda 3 yıl önce çevre koruma eğitimi verilmeye başlandı. Hedef kitlemiz ilköğretim 3 ve 4. sınıf öğrencileri. Her yıl okullarda düzenli olarak eğitim veriyoruz`` dedi.

Geçen yılın verilerine bakıldığında eğitimlerin meyvelerini toplamaya başladıklarının görüleceğini ifade eden Ok, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Bizim hedefimiz yılda en az 100 bin ağacın kesilmesini önlemek. Çocuklar bilinçlenerek büyüyor. İlk başladığımızda 9-10 yaşlarında eğitim alan çocuklar, bugün 12-13 yaşına geldiler. Bilinçli birer genç oldular. Çevreye, ormana daha duyarlı hareket ediyorlar. Biz birkaç yıl içinde hedefimize ulaşır hatta fazlasını yakalarız. Toplanan katı ve sıvı atıklar geri dönüşüm sayesinde ekonomik bir değer teşkil ediyor. Bu işi öğrencilere sevdirerek yaptırıyoruz. En çok pil toplayan, katı atık toplayan okullara hediyeler veriyoruz. Masa tenisi, bilgisayar gibi yani okulların ihtiyaçlarına göre hediyelerimiz oluyor. Bu şekilde eğitim, öğrencilerde daha kalıcı oluyor.`

 

`