Gaziantep ve çevresinde İslami çizgide yayın yapan Kervan FM, emperyalist ABD'nin ve siyonist terör çetesinin, Filistin'i işgal planına tepki göstermek ve Kudüs'e de sahip çıkmak amacıyla hafta boyunca merkezi Diyarbakır'da bulunan ulusal Çağrı FM başta olmak üzere 6 radyo ile ortak yayın yapıyor.

Yapılan programlarda emperyalist ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adıyla açıkladığı ihanet ve şer planına tepki gösterilirken, Müslümanların söz konusu anlaşmayı tanımadıkları, ABD'nin ihanet ve şer planının kabul edilemeyeceği vurgulanıyor.

 

Programlarda ayrıca, 9 Şubat 2020 Pazar günü Diyarbakır İstasyon, İstanbul Yenikapı ve Sakarya Kent Meydanı'nda Kudüs'e sahip çıkmak amacıyla düzenlenecek "Kudüs Bizimdir" mitinglerine halkın katılması ve Kudüs'e sahip çıkılması çağrısında bulunuluyor.

Öte yandan, programlara siyasi parti, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, alimler ve akademisyenler de davet edilerek, söz konusu şer planı ve Kudüs'ün Müslümanlar için önemli konular ele alınıyor.

Bu kapsamda radyoda düzenlenen "Bir Dua, Bir Beddua" programına katılan konuklar, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün 1948 yılından beri siyonist rejimin işgali altında olduğuna dikkat çekerek, emperyalist ABD'nin ihanet ve şer planının Kudüs'ü tamamen işgal girişimi olduğunu söylediler.

Hafta boyunca düzenlenen programlar ile ilgili bilgi veren Kervan FM Haber Müdürü Mustafa Keskin, Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti olarak ilan eden bu şer ve ihanet planına tepki göstermek ve Kudüs'e sahip çıkmak için yaptıkları yayınlarında Kudüs konusunu ele aldıklarını söyledi.

"Bir hafta boyunca 7 kardeş radyoyla birlikte ortak yayın yaptık"

Yaptıkları programlar ile ilgili bilgi veren Keskin, "Mesele Kudüs olunca her şeyimizi kenara bıraktık, pazar günü de dahil bir haftamızı bu konuya ayırarak, 7 kardeş radyoyla ortak yayın yaptık. Hem gündüz hem de gece olmak üzere hafta boyunca 7 kardeş radyoyla ortak yayınımızı sürdürdük. Gün içerisinde yaklaşık 3,5 saat hiç durmadan canlı yayınlar yaptık. Gaziantep'ten ve diğer şehirlerden dinleyicilerimiz de Kudüs meselesine destek verdiler. Geceleri Rehber TV ile ortak yayına geçtik. Yine 'yetmez' dedik ve seferberlik başlattık. 'Biz de Kudüs için neler yapabiliriz, nasıl destek oluruz' diyerek yayınlarımızı hem gün içerisinde hem de 24 saat esaslı olmak kaydıyla Kudüs için sohbetler, ezgiler programlar yapmaya çalıştık. İnşallah yarın da Diyarbakır'daki Kudüs mitingini canlı yayın olarak Kervan FM'de yayınlayacağız." dedi.

"Kudüs tüm Müslümanların ve insanlığın meselesidir"

Keskin, "Gün Kudüs'e sahip çıkma günüdür" diyerek tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkmaları ve Kudüs davasından vazgeçmemeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

Mesele Kudüs meselesi olunca diğer tüm programlarımızı askıya aldık ve Kudüs ile ilgili yayınlarımızı sürdürmeyi kararlaştırdık. Çünkü Kudüs vazgeçilmezimizdir, kırmızı çizgimizdir. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs sadece Arapların meselesi değil, Kudüs tüm Müslümanların, insanlığın meselesidir. Kudüs ilk kıblemiz olmasından ve etrafının mübarek kılınmasından dolayı bizim için çok değerlidir. Şu an Kudüs'te büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kadın, çocuk, genç, yaşlı, savunmasız, masum ve silahsız insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Biz buna tepkisiz ve duyarsız kalamayız. Bundan dolayı biz de Kervan FM yönetimi olarak bu hafta boyunca programlarımızda Kudüs konusunu ele almaya karar verdik ve her zaman inşallah programlarımız bu şekilde devam edecektir.

"Kudüs bizimdir, bizim kalacaktır"

Kudüs ile ilgili düzenlenen mitinglere herkesin duyarlılık gösterip katılması gerektiğini belirten Keskin, "Kudüs meselesi tüm Müslümanların ve insanlığın meselesidir. Kudüs bizlere Peygamberlerden ve atalarımızdan bir emanet olarak kalmıştır. Bu emanete sahip çıkmamız lazım. Tüm halkımızı da yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı'na davet ediyoruz. Kudüs bizimdir, inşallah bizim kalacaktır." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)