ERZİNCAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzincan şubesi tarafından `Mekke`nin Fethi` adlı bir program düzenlendi. Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen ve Kuran`ı Kerim tilaveti ile başlayan program, şiir dinletisi ve Mekke`nin Fethini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mevlüt Özcan, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından kesitler sunarak Mekke`nin fethini anlattı.
 
Özcan, Mekke`nin Fethi ile ilgili gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin İslam`da yeri olmayan yılbaşı kutlamalarının bir alternatifi olduğunu belirtti.
 
Fethin iki yönlü olduğu belirten Özcan, "Bunlardan ilki maddi fetihlerdir ki, Resulullah`tan (sav) günümüze değin gerçekleştirilen fetihlerdir. Diğeri ise manevi fetihlerdir. Bu manevi fetihlerle insanların kalplerini İslam`a ısındırarak fethedersiniz" dedi.
 
Batılı devletlerin İslam dünyası üzerinde gerçekleştirdiği zulümlere de değinen Özcan, "Fetih işgal değildir. İnsanları çukurdan ve cehennemden kurtarmaktır. Allah Resulü`nün 23 yıllık hayatı bunun en bariz özelliğidir. Allah Resulü`nün bu 23 yıllık hayatında gerçekleştirilen bütün savaşlarda şehit olan Müslümanların sayısı 139 iken kafirlerden ölenlerin sayısı ise 112`dir" dedi.
 
Mevlüt Özcan, konuşmasına şöyle devam etti; "Amerika`nın Afganistan, Irak, Bosna Hersek ve diğer İslam beldelerinde gerçekleştirdiği savaşları göz önüne alırsak Amerika, Allah Resulü`nün bütün hayatı boyunca gerçekleştirdiği savaşlarda ölenlerin sayısını bir günde bir hava saldırısında gerçekleştirmiştir."
 
Özcan, insanlık tarihinin fethinin, Allah Resulü tarafından gerçekleştirildiğini dile getirerek fethin insanları kurtarmanın adı olduğunu söyledi.