DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Rektörlüğü ve Diş Hekimliği Fakültesi işbirliği ile güncel ortodonti uygulamalarından biri olan `Lingual Ortodonti` ile ilgili öğrencilere bir seminer düzenlendi.

 

Konuyla ilgili bilgi edinilmesi ve gelişim sağlanması amacıyla İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız Öztürk Ortan tarafından verilen seminerde, diş hekimlerine eğitim verildi.

 

Özellikle estetik beklentisi yüksek olan erişkin hastalar tarafından Lingual ortodontinin tercih edildiği belirtilirken, ülkemizde Lingual ortodonti ile ilgili çeşitli kursların özel sektör tarafından sınırlı sayıda fakültede düzenlendiği ve sınırlı sayıda kişi tarafından yapıldığı ifade edildi.

 

Lingual Ortodonti`nin öncülerinden olan Prof. Dr. Yıldız Öztürk Ortan, verdiği seminerde; lingual ortodonti teknikleri, geçmişten günümüze gelen lingual braket çeşitleri, yapılan labaratuvar aşamaları, biyomekanik tedavi prensipleri ve tedavi aşamaları hakkında bilgiler verdi.

 

Farklı yöntem ve braketler uygulanarak tedavisi tamamlanmış çeşitli hasta vakalarının da gösterildiği seminer, soruların cevaplandırılması ile son buldu. (Osman İçli-İLKHA)