Marasalı, Kudüs'e sahip çıkma adına 9 Şubat'ta düzenlenecek mitingle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı, Osman Marasalı, ABD başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması!!!" diyerek deklare ettiği projenin siyonist terör çetesinin zulmünün alenileştirilmesi ve işgalinin meşrulaştırılmasından başka bir anlam ifade etmediğine dikkat çekti.

 

Marasalı, "Malumunuz bu olay 2001 yılında meydana gelen 11 Eylül hadiselerinin devamı niteliğindedir ve onun bir sonucudur. 11 Eylül hadiseleri ve Büyük Ortadoğu Projesi (BOP), adım adım büyük israil imparatorluğunun başlangıç noktasıdır. Trump'ın bu açıklaması İslam âleminin yok sayılması ve rencide edilmesidir. Maalesef İslam âlemi kendini bu duruma getirmiştir. Libya'nın kendi içerisinde birbirine düşürülmesi, Suriye'nin parçalara ayrılması, Suriye'nin etnik ve mezhepsel problemlerinin kaşınması, Filistin meselesi, Suudi Arabistan'daki iktidar değişikliği ve Ürdün'ün teslim olması… bütün bunları bugünkü hadiseden bağımsız değerlendiremeyiz. Hepsi bugüne işaret ve hizmet eden olaylardır. Maalesef biz Türkiye olarak; Suriye, Libya, Irak ve Afganistan konusunda adeta celladına hizmet eden bir kurban gibi bu olaylara sebebiyet verdik. Bu olayların önünü açtık bu olaylara maalesef hizmet ettik." dedi.

"Amerika'nın, Avrupa'nın yahut bu medeniyetin ortaya koymuş olduğu bütün barış anlaşmaları, yeni savaşların yeni katliamların başlangıç noktası olmuştur."

Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in meşhur bir sözünü hatırlatan Marasalı, "Rahmetli Aliya İzzetbegoviç diyordu ki; 'Dünya barışı, Batıların umuduna bırakılamayacak kadar önemlidir.' Dolayısıyla Amerika'nın, Avrupa'nın yahut bu medeniyetin ortaya koymuş olduğu bütün barış anlaşmaları, yeni savaşların yeni katliamların başlangıç noktası olmuştur. Dünyanın bir an önce Müslümanlara ve İslam'a ihtiyacı vardır. Müslüman idarecilerin ne durumda olduklarını görüyoruz. Müslüman halkların bir an önce ayağa kalkması gerektiğini ısrarla savunuyoruz. Bu sebeple Saadet Partisi olarak 9 Şubat'ta İstanbul Yenikapı Meydanında büyük bir miting yapma kararı aldık. Yapacağımız mitingle İslam âleminin bir ve bütün olduğunu, Müslümanların idarecilerinden farklı düşündüğünü ve kesinlikle israilin bu coğrafyada, bu yönetim tarzıyla hayat bulamayacağını bir kez daha dünyaya ilan etmek, Filistinli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlara moral ve motivasyon desteğini sağlamaktır." diye konuştu.

Miting için Malatya'dan İstanbul'a ücretsiz otobüs kaldıracaklarını belirten Marasalı, mitinge gelmek isteyenlerin İl Başkanlığı Sekreterliğine başvurmalarını istedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)