DİYARBAKIR - Yaptığı hayırlı ve toplumsal faaliyetlerle adında söz ettiren Toplumsal Dayanışma Hizmet ve Şura Derneği (Şura- Der), üçüncü şubesini Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesinde hizmete açtı.

Açılış programı M. Ata Kaya`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ahmet Elbahadır`ın okuduğu mevlidin ardından açılış konuşması yapan Toplumsal Dayanışma Hizmet ve Şura Derneği (Şura- Der) başkanı Hikmet Karaman, günümüzde gençlerin maneviyatının iyileşmesi için bu tür yerlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu tür yerlerin sadaka-i cariye olduğunu söyleyen Karaman, "Sadaka-i cariye bir kişinin Camii, çeşme, yol yapması, faydalı ilmi eser bırakması gibi insanlara faydası dokunan her çeşit iyi işlerdir. Sadaka-i cariyede bulunan kişi, öldükten sonra da hayır kazanmaya devam eder ve kıyamet gününe kadar hayır defteri kapanmaz. Kişinin yaptırdığı Camii ve medreselerde verilen her türlü eğitimin kişinin amel defterine sevap olarak yazılması demektir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından kısa bir açıklama yapan Eğitimci Yahya Oğraş ise, "Vakıf, medrese ve tekke gibi kuruluşların tarihte önemi büyük olmuştur. Tabii ki bizde bu vesileyle bu mekânlara bu gözle bakıyoruz. Tekkeler, Kur`an Kursları gibi mekânlar gerçekten de toplumumuzun ıslahı ve sosyal yapımız için çok önemlidir. Biz toplumumuzu ıslah etmenin bu müesseselerle daha da uygun olacağına inanıyoruz. Bunun içinde faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Tabi ki günümüzde bu tür vakıf ve kursların diğer bir adının da dernek olduğunu unutmamak lazım" şeklinde konuştu.

Program, katılımcılara verilen çiğköfte ikramının ardından son buldu.
(M. Sait Adiyaman - İLKHA)