Ümmetin vahdetini sağlamadığımız müddetçe Kudüs’ün terör rejiminin işgali altında kalacağına dikkat çeken İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, işgal, yıkım ve gözyaşının sürdüğü yerlerin başında Filistin'in geldiğine dikkati çekerek ümmetin bir araya gelerek Kudüs özgürlüğüne kavuşabileceğini kaydetti.

Erdemci, “Amerika, israil ve diğer işbirlikçileri ne zaman bir araya gelip Filistin topraklarını ele geçirmek için bir anlaşma yapsa o zaman Filistin’i, Kudüs’ü hatırlıyoruz.” dedi.

“Filistin ve Gazze’deki Müslümanlar şu anda esaret hayatı yaşamaktadır”

Erdemci, “Ümmetin dertleri, sorunları bitmiyor. Allaha hamd olsun ümmetin sorunları için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bugün de Kudüs için Filistin için buradayız. Filistin 1946’dan beri israilin zulmü altındadır. Bir taraftan Gazze bir taraftan diğer Filistin toprakları bir hapishane gibidir. Orada yaşayan Müslümanlar şu anda esaret hayatı yaşamaktadır.  İstedikleri zaman memleketlerine girip çıkamıyorlar çünkü Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa israilin işgali altındadır. Oraya gitmek için önce israilden izin almaları gerekmektedir. Ancak biz bu durumu unutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların iki üç saat ağladıktan sonra Filistin’i unutuyorlar”

"Unutmayalım ki onlar davalarını, amaçlarını unutmuyorlar. Geçmişten günümüze dek davalarını sürdürüyorlar.” diyen Erdemci, “Ne zaman ki İsrail, Müslümanların üzerine bomba yağdırırsa veya Amerika, israil ve diğer işbirlikçileri bir araya gelip Filistin topraklarını ele geçirmek için bir anlaşma yaptığında o zaman Filistin’i, Kudüs’ü hatırlıyoruz. siyonisler Armagedon ve Arz-ı Mev’ud’un uykusu görüyorlar. Yani diyorlar ki bize vadedilen toprakları tamamını alıp orada hükümranlığımızı sürdürmek istiyoruz. Bütün bunlara rağmen Kudüs’ün kıblemiz olduğunu unutuyoruz.  Kudüs hazreti İbrahim’den günümüze dek kıblemizdir. Hazreti Ömer Kudüs’ü fethederek kâfirlerden aldı ve bize miras bıraktı.” diye konuştu

Müslümanların bir araya gelip ümmetin vahdetini gerçekleştiremiyor

Onlar devletler düzeyinde bile kendi batıl davaları için bir araya gelebiliyorlar, ancak biz bir araya gelemiyoruz, birbirimize yardımcı olamıyoruz.” diyen Erdemci, Müslümanların bir araya gelip ümmetin vahdetini gerçekleştiremediğine dikkat çekti. (Murat Orhan-İLKHA)