ŞANLIURFA

Silahları hiçbir zaman tasvip etmedik

``Taşı, sopayı, molotofkokteyli, hele hele silahları hiçbir zaman tasvip etmedik`` diyen Erdoğan, ``Şiddet, düşüncenin bittiği yerde başlar. Düşüncenin hakim olduğu yerde şiddet olmaz. Şiddet acizlerin işidir`` dedi.

Yasaklara, kısıtlamalara son verdik

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
``Kızlarımız imam hatip okullarına sokulmuyordu, üniversiteye sokulmuyordu. Suçları neydi, ne yapmışlardı? Onlar da ellerinde molotofla mı dolaşıyorlardı, taşla, sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde sapanla demir bilyeler mi kullanıyorlardı? Neydi suçları? Sadece inancı gereği başörtü.``

Çağrıda bulunuyorum

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti.  ``Buradan hem bölge insanına hem de terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan o malum partiye çok açık bir çağrıda bulunuyorum. Artık şiddet sussun, artık siyaset konuşsun, artık silahlar sussun, fikirler, düşünceler konuşsun, artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, eğer varsa fikriyle konuşsun. Bizim askerimize, polisimize, bu bölgenin insanlarına karşı tetik çeken örgüt, hiçbir hakkın savunucusu olamaz`` diye konuştu.