DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: Kim Bir Kavme Benzerse Onlardandır
Yılbaşı kutlamasının İslam`da yeri olmadığını belirten İmam Hatip-Der Batman Şube Başkanı Molla Osman Teyfur, bir Müslüman`ın Noel-Yılbaşını kutlamasının bir ilkesizlik, kişiliksizlik ve şahsiyetsizlik olduğunu söyledi.

 

DİYARINSESİ: Diyarbakır`da 3 Okula Ses Bombalı Saldırı
Diyarbakır`da gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından üç okula eşzamanlı ses bombalı saldırı düzenlendi.

 

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: Adalete Kadar Roboski Diyeceğiz
MAZLUM-DER Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, ailelerin acılarına ve adalet arayışlarına ortak olmaya çalışanları örgüt uzantısı olmakla itham edenlere inat failler bulunana dek Roboski katliamını unutmayacaklarını ifade ederken, \"Adalete kadar yatıp kalkıp Roboski diyeceğiz\" dedi.

 

HABER DİYARBAKIR: Kürdistan Coğrafyasında Yaşanmış Bir Trajedi
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, Roboski Katliamı`nın yıllardır topraklarında kanın, gözyaşının ve zulmün eksik olmadığı Kürdistan Coğrafyasında yaşanmış bir trajedinin yıl dönümü olduğunu belirtti.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Uludere`yi Unutmayız!
Hava operasyonunda ölen 34 kişi, olayın birinci yılında Uludere`nin Gülyazı Köyü`nde düzenlenen törenle anıldı.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Erdoğan: Hepimiz Kardeşiz
Şanlıurfa da toplu açılış törenine katılan başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Arap`ın Kürt`ten Kürdün Türk`ten üstünlüğü yoktur. Hepimiz kardeşiz. Olaya böyle bakacağız. Gençlerimizi, yarının alimlerinin ötesinde, yarının arifleri olarak görmek istiyorum

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Roboski Derin Güçlerin İşi
Diyarbakır`da faaliyet yürüten bazı sivil toplum kuruluşları, Roboski`de 34 kişinin katledilmesi olayının derin güçler tarafından organize edildiğini belirterek, Kürt ve Türk kardeşliğinin bombalanmaya çalışıldığını söylediler. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)