VAN - Taşeron İşçileri Platformu adına basın açıklamasını okuyan Esin Deniz, bu yıl daha yüksek bir oranda zam beklediklerini ancak hayal kırıklığına uğratıldıklarını belirtti.


Deniz, \"Bu yıl ki rakamlara bakıldığında geçen yıla oranla daha geriye doğru gittiğimiz anlaşılmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu gerçekliklere bakıldığında asgari ücretle çalışan insanlar yine sömürülmeye devam edilmiştir. Allah aşkına sizler bir ay asgari ücretle geçinmenin ne demek olduğunu hiç düşünüyor musunuz? Bir asgari ücretle evlerini geçindirecek kadar yetenekli olan bu insanların sandık başında da bu yeteneklerini size karşı kullanabileceklerini düşünebiliyor musunuz? Zulüm etmeyiniz. Hakkı olan çalışma saatinden fazla çalıştırmayınız\" şeklinde konuştu.


Yıllık izinlerini bile kullandırılmadığını savunan Deniz, \"Yıllık izinlerimizi hakkımız olduğu kadarını vermenizi talep ediyoruz. Unutmayınız ki herkes yaptıklarının karşılığını alacağı gün mutlaka yakındır. O günden korkun. Artık yeter! Asgari ücretle azami köleliğe dur demenin zamandı geldi\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)