Mahallenin en önemli sorunu kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, cezaevinin şehir dışına taşınması, çocuk parkının yapılması, doğalgazın getirilmesi, elektrik tellerinin yer altına alınması, bulvarın alt tarafında bir çevre yolunun açılması ve dere yatağının ıslah edilmesini yetkililerden talep etti.

Mahallede bulunan evlerin büyük bir kısmının toprak evler olduğunu dile getiren Varlık Mahalle Muhtarı Salih Özmen, "2 bin 100 seçmenimiz, 4 bin 600 nüfusumuz var. Mahallemizin birçok sorunu var hangisinden başlayacağımı bilemiyorum. Sorunlarımızın en önemlisi kentsel dönüşümdür. Mahallemizin sokaklarını görüyorsunuz, bazısı dar bazısı çıkmaz sokak. Tek bir sokağımız olsaydı onu açtırabilirdik fakat 19 sokağımız var. Bunların hepsi de aynı durumdadır, hangisini açtıracağız. Evlerimizin yüzde yetmişi halen kerpiç evlerdir. Hiçbirinde direk yoktur. Allah muhafaza etsin bir deprem olursa burada kurtulacak insanın olabileceğini zannetmiyorum." dedi.

 

"Cezaevinin şehir dışında bir yere taşınmasını talep ediyoruz"
Mahallenin sokaklarının dar olması ve ceza evine gelen araçlardan dolayı trafik sorunun ortaya çıktığını belirten Özmen, "Cezaevinin mahallemize bulunması da bizler için sorundur, başımıza bela gibidir. Gelen araçlar, gardiyanların kendi araçları sokaklarda park edecek yerler kalmamış. Herhangi bir yangın olduğunda sokaklarımıza itfaiye dahi giremez. Çöp arabası çöp toplama için sokaklara girmekte zorlanıyor. Mahalle içerisinde bir cezaevinin olması artık mümkün değildir. Onun için cezaevinin şehir dışında bir yere taşınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuk parklarımız sokaklardır"

Çocuklar için mahallede bir oyun alanının olmadığını dile getiren Özmen, "Çocuk parkımız yoktur. Bizim çocuk parklarımız sokaklardır, çocuklar sokaklarda oynuyor. 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Muhtarlık yaptığım süre içerisinde defalarca bunu dile getirdim, yaptıramadık. Her yerde bu sorunlarımızı dile getiriyoruz. Mahallemizi gerek güvenlik sıkıntısını gerek park gerek yol sıkıntılarını fakat bir netice alamadık. Her zaman karşımıza kentsel dönüşümü çıkardılar. Mahallemiz kışın şiddetli yağmurlar yağdığı zaman suyun birikmemesi konusunda şanslıdır. Çünkü sokaklarımız hepsi meyilli olduğu için sular sokakta birikmeden akıp gidiyor." şeklinde konuştu.

Göç idaresinin muhtarlarla birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Özmen "Mahallemizde yabancı uyruklu insanlar gelip gidiyor. Bu noktada Göç İdaresi ile herhangi bir diyaloğumuz olmadığı için kim geliyor, kim gidiyor ne zaman gelmiş ne zaman gitmiş herhangi bir bilgimiz yoktur." dedi.

Mahallenin sorunlarının görmezden gelindiğine vurgu yapan Özmen, "Mahallemizde doğalgaz yok, sokakların dar olmasından dolayı doğalgazın gelemeyeceği söyleniyor. Böyle olunca da elektrik tellerinin yer altına almasında da aynı sıkıntıyı yaşayacağız. Biz, bu noktada herhangi bir talepte bulunmadık ancak talepte bulunursak da bir faydası olacağını zannetmiyorum. Çünkü doğalgaz gelemiyorsa, elektrik içinde aynı şey söylenecektir. Bulvarın üst tarafından Karadağ'a kadar 3 tane çevre yolu açılmış. Bizler bulvarın alt tarafında bir çevre yolu açılsın istiyoruz. Buradaki evlerimiz 50 bin ile 60 bin TL civarındadır. Fakat bulvarın üst tarafına gittiğinizde 250 bin TL'den aşağı daire bulamazsınız. Yani buradaki insanlar bunu hak etmiyor mu, buna layık değil mi? Burada oturan insanlar da nerede oturduğunu, ne yaptığını bilsinler. Mahallemizden geçen derenin üzerinin kapatılacağı söylendi fakat yıllar geçmesine rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadı." ifadelerini kullandı.

"Mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını istiyoruz"

Mahalle sakinlerinden Yasin Şirik, "Mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını istiyoruz. Mahallemizdeki evler çok eski ve yıkılmaya yüz tutmuştur. Bundan dolayı Sayın cumhurbaşkanımıza buradan rica ediyoruz. Mahallemizin bir an önce kentsel dönüşüme alınması için gerekli talimatı versin. Mahallemizden geçen dere yatağının ıslah edilmesi, üzerinin kapatılması gerekiyor. Özellikle yaz günleri hem koku hem de aşırı derecede sivrisineklerin olması, vatandaşları son derece rahatsız ediyor. Mahallemizle ilgili 4 bakanımız söz verdi fakat hiçbir söz yerine gelmedi. Cezaevinin mahallemizde bulunması beraberinde bazı sorunları getiriyor. Gelen vatandaşların, cezaevinde çalışanların araçlarını sokaklara park etmesinden dolayı mahalle, trafik sorunu yaşıyor. Cezaevinin şehrin dışına taşınması gerekiyor. Başka illerde cezaevleri dışarıda, bizim ildeyse şehrin merkezinde." şeklinde konuştu.

"Mahallemiz Adıyaman'ın en kötü durumda olan mahallelerinden biridir"

Mahalleye hizmet yapılmadığını bundan dolayı Adıyaman'ın en kötü mahallesi durumunda olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Sinan Demir, "Mahallemiz, Adıyaman'ın en kötü durumda olan mahallelerinden biridir. Çarpık kentleşme var, doğalgaz yok. Merkeze 10 dakikalık bir mesafede olmasına rağmen doğalgaz gelmemiş. Evlerimiz, depreme dayanıklı değildir. Kerpiçli yıkılmaya yüz tutmuş evlerdir. Adıyaman deprem bölgesi olduğu için herhangi bir depremde bütün evler yakılabilir. Mahallemizde bulunan cezaevi de sorundur. Cezaevleri şehrin dışında olur. Bunun da dışarı alınmasını istiyoruz. Aynı zaman da tehlikede oluşturuyor. Parkımız olmadığı için çocuklar sokakta oynuyor. Bazen cezaevinden firar edenler oluyor. Çocuklarımız sokaklarda oynadıkları için sıkıntılar oluşabilir. Atık sular mahallemizde bulunan dereden geçiyor. Özellikle kokudan dolayı vatandaşlar olarak çok rahatsız oluyoruz. Derenin üzerinin kapatılacağı söylendi fakat yıllar geçmesine rağmen herhangi bir şey yapılmadı." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)