BATMAN-MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve MÜSİAD Sağlık sektör kurulu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak`ı makamında ziyaret etti.
Günak ile bir süre görüşen Özdemir ve MÜSİAD heyeti hastanelerdeki yeni yapı ile ilgili bilgi aldı. Özdemir, Batman`da sağlık sektörünün sorunları ve çözümü noktasında MÜSİAD olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi.
 
Batman`ın sağlık sektöründe bölgesel bir çekim merkezi olabilmesi için ortak çalışmaların yapılması ve bunun için kamuyla beraber sivil toplum örgütlerinin katkı sunması gerektiğini belirten Özdemir; Özellikle ilimizde bulunan kamu hastanelerinin sorunlarını bir an önce çözüm bulmak gerekir, Kadın doğum ve çocuk hastanesinin yetersiz olduğu her kes tarafından bilinmektedir. Yeni açılan ağız ve diş hastanesinin binasıyla alakalı sorunların olduğunu duyduk, görevine yeni atanan siz değerli genel sekreterimiz ve ekibinin de gayretleri ile sağlık sektöründeki sorunlarımız en kısa sürede düzeleceğini ve daha da ileriye gitmiş bir sağlık sektörünün Batman halkına hizmet edeceğine inancımız tamdır. Bizlerde MÜSİAD ve sağlık sektör kurulumuzla elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi belirtmek isterim" dedi.
 
MÜSİAD Başkan ve üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden Dr. Faruk Günak, Sağlık Bakanlığının yeniden yapılanması ile ortaya çıkan ve tüm kamu hastanelerini tek çatı altında toplayarak sağlıkta ve sağlık hizmetlerinde birliği esas alan Kamu Hastaneleri Birliği`nin kasım ayında yürürlüğe giren kanunla çalışmalarına başladığını ifade etti.
Günak, yeni oluşturulan sistemle devletin temel görevlerinden olan sağlık hizmetini etkin ve hızlı bir şekilde yapmayı hedeflediğini belirtti.
 
Günak, "Yönetimde sağlanan birlik ile hızlı ve etkin bir karar alma süreci oluşturuldu. Bu sistemle sağlık hizmetlerinin sunumu daha düşük maliyetle sağlanacaktır. Bizlerde yeni atandığımız görevimizde elimizden gelenden fazlasını yapmaya çalışacağız, ilimizde sağlık sektöründe var olan sorunları çözmek adına tüm il ve ilçe kurumlarını ziyaret edip sorunları yerinde görmeyi hedefliyoruz. Batman için yararlı hizmetler sunabilmek adına tüm kamu kurum ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)