DİYARBAKIR- Diyarbakır şehir merkezi ve kırsalında aşırı elektrik tüketiminden dolayı, gerek TEİAŞ Trafo merkezlerindeki trafo yüklerinin maksimum seviyeye çıkması, gerekse dağıtım hatlarının kapasitelerinin üstünde yüklenmelerini bahane gösterip elektrik kesintilerine yasal kılıf bulunduktan sona gün geçtikçe elektrik kesintileri daha fazla oldu. Bugün sabah 06.00`dan beri İskanevleri Yenihal civarında kesik olan elektrik kesintilerini, protesto etmek amacıyla Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde halk ana caddelere inerek protesto eylemelerine başladı.

 

Yeni Hal, İskanevleri ve Karacadağ Caddesinde civarından ikamet eden Diyarbakır halkı sık sık kesilen elektrik kesintilerini protesto etmek için Karacadağ ve Sento Caddesini trafiğe kapatarak lastik yaktılar.

 

Elektrik kesintilerini protesto eden eylemciler, sık sık kesilen elektrik kesintilerinden dolayı bu eyleme başvurduklarını belirterek, \"Kesintilerden dolayı Doğalgaz kombilerimiz bozuldu. 13 saattir suyumuz akmıyor, kışın tam ortasında ve bu soğuk günlerde elektriklerin kesilmesi haliyle hayatımızı felc etti\" diyerek tepkilerini dile getirdiler. (Osman İçli-İLKHA)