Çiçek, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Kültür mantarı, tüketiminin yaygınlaşması, buna bağlı olarak da yetiştiriciliğin yaygınlaşması gereken bir üründür. Tarımsal üretimin temelinde yeterli ve dengeli insan beslenmesi için ihtiyaç duyulan sağlıklı besin maddelerini içermesi esastır. Tamamen doğal yetiştirilen, yetiştiricilik aşamasında hiçbir kimyasal maddenin kullanılmadığı, insan sağlığına zarar verecek hiçbir ilave kimyasal katılmayan bir üründür. Beyin kanamaları, damar sertliği, virüs enfeksiyonları ve daha birçok hastalıklar üzerinde yavaşlatıcı ve önleyici etkisi bulunduğu, kan kolesterolünün ortadan kaldırılmasında, kan dolaşımının düzenlenmesinde de olağanüstü etkili olduğu belirtilmektedir."