Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyesileri tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle Nikâh Sarayı'nda ulusal ve yerelde görev yapan kentteki gazetecilerin katılımıyla ortak bir program düzenledi.

Programda; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar birer konuşma yaptı.

Konuşmasında, Malatya Gazeteciler Cemiyeti binası için daha önce tahsis edilen yerde tapu sorunu olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şöyle konuştu:

Malatya Gazeteciler Cemiyetine Çöşnük’te tahsis edilmiş bir yer var. Onunla ilgili projesini hazırladık temelini atacağız ama tapu sorunu var. O sorunu çözmeye çalışıyoruz. Gazetecilerimize güzel bir yer vermek durumundayız. Gazetecilerimize yakışır bir yer yapacağız. Eğer tahsis edilen yerin tapu sorunu çözülürse binayı orada yapacağız yok eğer tapu sorunu çözülmese Malatya Gazeteciler Cemiyetine başka bir yerde bina yapacağız.

Programda kendisine konuşma hakkı verilmeyen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Fatih Avcı, tepki amaçlı yemek programını terk etti.

Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’a hitaben, “Başkanım yemek için teşekkür ediyoruz. Yerimizin olmadığı yerde bizim de olmamıza gerek yok. Bizim adımıza Vahap bey, konuşsun diyenler yemeği de kendileri yesinler.” diyerek dışarı çıktı.

Gürkan’ın ısrarına rağmen Avcı ve beraberindekiler yemek yemeden programı protesto ederek ayrıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)