DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: ELEKTRİK KESİNTİLERİ AŞIRI YÜKLENMEDEN DOLAYI DEĞİL
Diyarbakır`da elektrik kesintilerine yasal kılıf bulan yetkililere tepkiler durmadan gelmeye devam ediyor. Diyarbakır halkı kesintilerden dolayı hayatlarının durma noktasına geldiğini belirterek, bir an önce çözüm getirilmesini istediler.


DİYARINSESİ: TOKİ`NİN YAPTIĞI CAMİNİN HALİ İÇLER ACISI
Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde 2009 yılında TOKİ tarafından yapılan cami sular altında kaldı. Yağmur sularının olduğu gibi camiinin içine aktığını ifade eden vatandaşlar TOKİ`nin, camiinin eksikliklerini gidermesini istediler.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: SIKINTILARI ARTIRACAKTIR
DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, 1 Ocak 2013`te yürürlüğe girecek olan 6333 sayılı `İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu` ile birlikte tüm esnaf ve tüccarları yeni yılda büyük sıkıntıların beklediğini ileri sürdü.


HABER DİYARBAKIR: HÜDA PAR`DAN ELÇİ İÇİN TAZİYE MESAJI
Kısa bir süre önce kurulan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), dün gece vefat eden KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi için taziye mesajı yayımladı.


DİYARBAKIRSÖZ: ARDA, YARGISIZ İNFAZ KURBANI
Polisin dur ihtarına uymadığı için öldürdüğü öne sürülen Arda`nın babası Mehmet Arda konuştu; \"Oğlumu polis öldürdü, cezaevi firarisi değil, izinli çıkmıştı\"


YENİ YURT GAZETESİ: DERE ÜSTÜNDE TAŞIMALI EĞİTİM!
Diyarbakır`ın Kulp ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Aygün köyü Heloğink mezrasında bulunan öğrenciler, yolun bozuk olmasından dolayı, dere yatağından velilerinin sırtında geçmek zorunda kalıyor.


DİYARBAKIR YENİGÜN: HER YAĞMURDAN SONRA AYNI ÇİLE!
Üçkuyular mevkiinde yağmur suyu ve içme suyu borularının patlaması sonucu oluşan gölden akan sular, halkın yaşadığı daireleri su içinde bıraktı. Her yağmurdan sonra aynı sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istedi (M. Sait Adiyaman-İLKHA)