Kudüs Şairi olarak bilinen şair, yazar ve öğretmen Mehmet Akif İnan için vefatının 20’nci yılında memleketi Şanlıurfa'da anma programı düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Harran Kapı Aile Mezarlığındaki kabri başında anılan İnan için daha sonra Balıklıgöl Dergâh Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

Kudüs Şairi İnan için Nabi Konferans Merkezinde İnan’in şiirlerinin okunduğu program düzenlendi.

Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi tarafından “Vefatının 20’inci yılında Mehmet Akif İnan ve Şiirleri” adlı program düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şair, yazar ve gazetecilerin katılım gösterdiği Şair Nabi Kültür merkezindeki program, Nusret Yılmaz'ın okuduğu Kur'an Kerim ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Kaya,  “Urfa'mız; şairlerin, ilim, irfan, edebiyat merkezidir. Türkiye Yazarlar Birliği olarak şair ve yazarlarımıza sahip çıkmak, onları anmak ve anlamak adına çalışmalar düzenliyoruz. Her Cuma akşamı da fikir adamlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bu akşam da çalışmalarımızın bir meyvesidir. Fikir adamı M. Akif İnan'ı rahmetle anıyoruz. Akif İnan kuruculuğunu yaptığı sendika başkanlığı ile de şehirlere güzel anılar bırakmıştır."  dedi.

Daha sonra Akif İnan'ın sendikal faaliyetlerine değinen Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Yaşadığı dönemde çevresindeki insanların dostu, arkadaşı, ağabeyi ve öğretmeni ve asla vazgeçmediği idealleri, heyecanı, örgütçülüğü ve eylemciliği ile tam bir dava adamı olan M. Akif İnan'ı vefatının 20’nci yılında özlemle anıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından program merhum Akif İnan'ın şiirlerinin okunması ile devam etti.

Gecede Akif İnan'ın şiirlerinin yer aldığı kitaplar, misafirlere hediye edildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)