İstanbul valiliği, kış mevsiminin kendisini iyice hissettirmesiyle birlikte sokakta yaşayan insanlar ve diğer canlılar için gerekli tedbirlerin alındığını ve vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Valilik, kış mevsimi nedeniyle İstanbul'da alınması gereken tedbirlere ilgili 08 Kasım 2019 tarihli bir genelge yayınladı.

Kaymakamlıkların, belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının hazırlıklarının düzenli olarak gözden geçirildiği, muhtemel aksaklıkların önlenmesi için ilave önlemler alındığı belirtilen genelgede, "Alınan meteorolojik verilere göre; bölgemizde kaydedilen soğuk ve yağışlı hava şartlarının bir süre daha ilimizi olumsuz yönde etkileyeceği tahmin edilmektedir. Sokakta yaşayanların kötü hava şartlarından korunması ve bakım altına alınmaları için bütün vatandaşlarımızdan polis, zabıta veya sosyal hizmet ekiplerimize yardımcı olmalarını, ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatlarını arayarak, bu durumdaki kimsesizlerin ve bulundukları yerlerin bildirilmesi konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)