ADANA - 26 Aralık 2012 Çarşamba günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


İLKHABER GAZETESİ: ÇITIRIK: TÜRKİYE BİR POLİS DEVLETİ DEĞİL
Çağ Üniversitesi`nin Hukuk Kulübü`nün düzenlediği konferansa katılan Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye`nin bi polis devleti olmadığını belirtip, geçen hafta Ortadoğu Teknik Üniversitesi`nde (ODTÜ) şiddete dönüşmeyen ve anayasanın kendilerine tanıdığı hakkı kullanan öğrencilere `orantısız güç` kullanılması, `ses`, `biber gazı`, `tazyikli su` ve TOMA tabir edilen araçlarıyla saldıran güvenlik güçlerini ve bunları yönetenleri esefle kınadığını söyledi.

Projeler Yarışacak Adana Kazanacak
Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), kentin tanıtımı ve gelişimi amacıyla \"Hayalimdeki Adana Proje Yarışması\" başlattı.

Osmaniye Valisi Cerrah, Aldırmaz`ı Ziyaret Etti
Osmaniye Valisi Celaleddin Cerrah, Osmaniye`nin, gelişmesi için Adana`nın tecrübesinden yararlanması gerektiğini ifade etti. Adana ve Osmaniye`nin birlikte hareket etmesinin önemini vurgulayan Cerrah, \"Osmaniye 1996 yılında il oldu. Ancak Adana`dan kopmamız mümkün değil. Adana bizim İstanbul`a, Ankara`ya açılan kapımız. Adana gibi modern bir kent olmak için buradaki kentleşme örneklerinden yararlanmamız gerekiyor\" ifadelerini kullandı.


5OCAK GAZETESİ: ANNEYE 15 YIL HAPİS İSTEMİ
Adana`da 5 ve 7 yaşındaki iki çocuğunu evlerindeki elektirikli ısıtıcıdan çıkan yangın sonucu kaybeden annenin \"taksirli ölüme neden olma\" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Tevrat`ı Satarken Yakalandılar
Adana Emniyet Müdürlüğü, 1900 yıllık olduğu tahmin edilen Tevrat`ı satmak isteyen aralarında coğrafya öğretmeninin de bulunduğu 4 kişiyi yakaladı.

Seymer Kursiyerlerine `Aile İçi İletişim` Semineri Verilecek
Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER) işbirliğiyle kursiyerlere yönelik `aile içi iletişim ve öfke kontrolü` seminerleri verilecek. (Ayhan Kaya-İLKHA)