Diyanet İşleri Başkanlığı, 7 Mart 2020 tarihinde Türkiye geneli 81 ilde umre ödüllü "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenleyecek. Yarışma sorulacak sorular, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını konu alan "Onun Gibi Yaşamak" eserinden hazırlanacaktır.

10 Şubat 2020 tarihine kadar kayıtların devam edeceği yarışmada; 81 ilin birincileri olan bir erkek ve bir kız öğrenciye umre, 2'ncilere bin TL, 3'üncülere 500 TL, ilk yüze girenlere yüz TL ve 44 kişiye de kitap hediye edilecek.

 

"Örgün eğitim gören tüm üniversite öğrencilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz"

Malatya'da yapılacak umre ödüllü "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" hakkında bilgi veren Malatya İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Taşdelen, örgün eğitim gören tüm üniversite öğrencilerini Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan umre ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına davet ettiklerini söyledi.

Taşdelen, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi Vesellem) ile ilgili olarak gençlerimiz arasında farkındalık oluşturmak, onların ilgisini çekmek, Resulullah Efendimizin hayatını öğrenmek için böyle bir yarışma düzenlenecek. 7 Mart 2020 yılı itibariyle bu yarışma yapılacak. Tabi bu yarışma, örgün eğitim gören üniversite öğrencilerimize yönelik olacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız, 81 ilde bir erkek ve bir kız öğrencimize birincilik ödülü olarak onları umreye gönderecektir. Bunun dışında biz Malatya İl Müftülüğü olarak inşallah dereceye giren veya giremeyen katılımcılara imkânlarımız ölçüsünde çeşitli ödüller vermeye çalışacağız. Bu hususta tüm örgün eğitim gören kız ve erkek üniversite öğrencilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz." dedi.

"İnşallah gençlerimiz "Onun Gibi Yaşamak" eserini okuyup hayatlarında tatbik edecekler"

Yarışma için müracaatların diyanet.gov.tr adresinden yapılacağını belirten Taşdelen, şöyle devam etti:

"Yarışmaya katılacak üniversite öğrencilerinin 1993 doğumlu ve sonrası olması gerekir. Müracaatlar 10 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecektir. Müracaat tarihine gençlerimiz dikkat etsinler, geç kalmasınlar. Yarışma için hazırlanacak sorular Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı "Onun Gibi Yaşamak" eserinden oluşacaktır. Katılımcılar bu eseri Malatya İl Müftülüğümüzün girişinde bulunan satış büromuzda ve çarşı merkezinde bulunan Diyanet Vakfımıza ait yayınların satıldığı yayın evinden temin edebilirler. İnşallah gençlerimiz Peygamber Efendimizin hayatını konu alan 'O'nun gibi yaşamak' eserini okuyarak hem onu tanıyacak hem de hayatlarında tatbik edecekler. Diyanet İşleri Başkanlığımız onun için bu yarışmayı düzenliyor. İnşallah güzel bir yarışma olacak ve katılım da güzel olacak. Tüm öğrencilerimizi bu kutlu yarışmaya davet ediyoruz." (Mehmet Aslan-İLKHA)