Gaziantep'te 98 yıl önce annesinin tesettürünü açmak isteyen işgalci Fransız askerleri tarafından şehit edilen ve Antep Savunması’nın sembol kahramanlarından olan Şehit Mehmet Kamil ile Özdemir Bey, Gaziantep’in Fransa’nın işgalinden kurtuluşunun 98’nci yıl dönümünde anıldı.

Şehitkamil Meydanı’ndaki Şehit Mehmet Kamil Anıtı’nda ve Asri Mezarlıkta düzenlenen törenlere, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Yardımcısı Albay Bülent Sayar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Şehit Mehmet Kamil Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan anma töreninde Yasemin Erman Balsu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep Savunması’nın dünyadaki örnek savunmalardan birisi olduğunu söyledi.

Fadıloğlu, “Yaklaşık 2 yıl süren bu savunmada, bu toprakları vatan kılmak adına yaşlısı, genci, kadını ve erkeği kanlarını seve seve verdiler. Atalarımızın bizlere anlatmış oldukları hikayeleri dinleme imkanına sahip olduk ve bunları yüreğimizde hissettik. Maalesef, son dönemde özellikle onların ahirete intikal etmesinden sonra çocuklarımıza ve gençlerimize bizler bu savunmayı tam manasıyla aktaramadığımız kanaatindeyim.” dedi.

Törende öğrencilere seslenen Fadıloğlu, “Sevgili yavrularımız, bu toprakların vatan olmasında emek veren büyüklerimizi mutlak suretle anmak ve anlamak gerekliliğimiz var. Sevgili çocuklar, bugün pozitif ilim noktasında akademik çalışmalarınızı yapacaksınız ancak yakın tarihimizi ve geçmişimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Bugün yakın coğrafyamızda üzerimize oynanan oyunların temelinde ne olduğunu bilerek yaşamamız gerekiyor. Evet, bu topraklarda atalarımız gerçek manada süngüleriyle açlıkla mücadele ederek, bu toprakları bize vatan kıldılar. Bizlere de düşen bundan sonraki safhada yeni düzenin içerisinde teknolojinin, ilmin, bilimin ışığı altında daha ileriye bu ülkeyi taşımaktır.” diye konuştu.

Buradaki anma töreninin ardından Özdemir Bey için de mezarı başında anma programı düzenlendi.

Buket sunumunun ardından Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin tarafından dua okundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)