Mustafa Karakaş/Doğruhaber
Cinayetin kilit isimleri olan Veliaht Prens'in eski başdanışmanı Suud el-Kahtani, eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri ve Suudi Arabistan'ın cinayetin işlendiği dönemdeki İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'ye herhangi bir suçlama yöneltilmemesi davanın “kapansın da bitsin” şeklinde ele alındığını gösteriyor.
Suud Yönetimi’nin dosyayı en az zayiatla! kapama çabası pek çok ülkenin ve insan hakları örgütlerinin tepkisine neden oldu.
DÜNYADAN TEPKİLER
Önce tepkilerden başlayalım.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mahkemede alınan karar için" tüm dünyanın zekasıyla alay etmektir." dedi.
Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, karar için "kapalı kapılar ardında verilen kararın adaletten uzak olduğunu" söyledi.
Uluslararası Af Örgütü kararı, "adaleti ve gerçeği getirmeyen örtbas kararı" olarak nitelendirdi.
Kaşıkçı'nın çalıştığı Amerikan Washington Post gazetesi ise davanın "düzmece" olduğunu, Suudi yönetiminin en üst kademelerinin sorumluluktan kaçmaya devam ettiğini belirtti.
İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolü olan herkesten hesap sorulmasını talep etti.
SALAH KAŞIKÇI TWİT ATMAYA ZORLANDI MI?
Neredeyse hiç kimse Cemal Kaşıkçı davasında adaletin tecelli ettiğine inanmıyorken Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’da yaşayan oğlu Salah Kaşıkçı sosyal medya hesabından kararı adil bulduğunu açıkladı.
Paylaşımın önce Arapça'sını verelim
Salah Kaşıkçı'nın paylaşımında şu ifadeleri kullanıyor:
“Adalet iki ilkeye dayanır. Dürüstlük ve hızlı yargılama. Adaletsizlik ve ihmalkarlık söz konusu olamaz. Bugün bize, yani merhum Cemal Kaşıkçı’nın evlatlarına göre yargı adildir. Suudi yargısının her düzeyde adil davranacağına dair güvenimiz tam. Allah’a şükürler olsun”
Babası paramparça edilmiş bir evladın bu twiti atması pek kolay olmasa gerek.
Acaba babasının akıbeti mi kendisine hatırlatıldı?
“Seni de alır, babana yaptığımızı sana yaparız da kimseler de bişeycik diyemez mi dediler”