Doğruhaber

Siyonizm altın çağını yaşıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron geçen hafta siyonizmin eleştirilmesini yasaklayan kanunun meclisten geçmesini sağlamıştı. Siyonizme bir destek de ABD Başkanı Trump’tan geldi.

Beyaz Saray'da yapılan, Yahudilerin dini bayramı Hanukah kutlamasına katılan Trump'a Yahudi kökenli damadı Jared Kushner ile birçok Yahudi eşlik etti.

SİYONİZMİN UŞAKLARI

Trump burada yaptığı konuşmada "Ne zaman ve nerede olurlarsa olsunlar antisemitik canavarları kahredeceğimize yemin ediyorum" ifadesini kullandı.

Kendisinin israilin emellerine hizmet ettiğini ifade eden Trump, Siyonist liderlere “ İsrailin başkentini Kudüs olarak tanıma veya Golan Tepeleri'nde işgal rejiminin egemenliğini tanıma kararlarından hangilerinin kendileri için önemli olduğunu sorduğunu onların “İran ile nükleer anlaşmadan çıkmanız hepsinden daha önemlidir” dediklerini aktaran Trump burada antisemitizmi hedef alan bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Bu kararnameye göre, Yahudi kökenli öğrencilere antisemitik hareketlerde bulunan, işgal rejimini boykot eden ya da bu davranışları durduramayan üniversitelerden hükümet desteği çekilebilecek.

Ayrıca kararname, Yahudiliği sadece bir "din" olarak değil, aynı zamanda bir "etnik grup" olarak tanıyor. Böylece Yahudilere karşı herhangi bir ayrımcılık temel insan haklarının ihlali olarak görülecek.