Gaziantep Sanayi Odası’nın sanayicilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla düzenlediği "Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni" gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve son dönemde başarılı çalışmalarıyla öne çıkan firmalara ödüllerin verildiği törende, teknolojik gelişimi hızlı ve ekonomide güçlü bir Türkiye için, “Sanayide dönüşüm başladı” sloganıyla “biz de varız” kampanyası başlatıldı.

Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in başarısına vurgu yaparak, bu başarıda şehrin birlikte iş yapma kültürünün önemine işaret etti.

Törende sanayicilere ve iş adamlarına hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, iş dünyasına destek vermek ve işlerini kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

 

"Gaziantep tüm coğrafyanın rol modeli ve itici gücü oldu"

Gaziantep’in Türkiye’nin son 35 yıldaki dönüşümünün simgesi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Ben hatırlıyorum 35 yıl önce Gaziantep’te bir şey yoktu. İnsanlar alışverişe Adana’ya giderlerdi. Şimdi sadece Türkiye’nin değil, bütün bölgenin yıldızı. Açık söylüyorum Gaziantep tüm coğrafyanın rol modeli ve itici gücü oldu. Bırakın Türkiye’yi, yabancı ülkelerdeki şehirler Gaziantep’i örnek alıyor. Bakın son 10 yılda Türkiye’nin ihracatı yüzde 65 arttı. Aynı dönemde Gaziantep’in ihracatı yüzde 160 arttı. Gaziantep yıllık 7,5 milyar dolar ihracat yapıyor." dedi.

"2020 Teknofest Gaziantep’te yapılacak"

Gaziantep'in sadece sanayide değil tarımda da marka olduğunu ve tarım ihracatında beşinci sıraya yükseldiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Gaziantep turizmde de müthiş atağa kalktı. Hem tarih, kültür turizminde hem gastronomi turizminde bir dünya markası haline geldi. UNESCO’nun listelerine girdi. Diğer taraftan teknolojide atılım yaptı. Gaziantep teknopark en hızlı büyeyen ikinci Teknopark seçildi. Şimdi 2020 Teknofest'te Gaziantep’te yapılacak. Şimdi e-ticarette atılım yapıyor. Elektronik ticaretin de merkezi haline geliyor. Yani bu şehrin altı, üstü, insanı, ekonomisi her şeyi marka. Gaziantep bütün bunları 35 yılda yaptı.” ifadelerini kullandı.

"Hedef ilk 20 ülkeden biri olmak"

İş dünyasına destek vermek ve işlerini kolaylaştırmak için çalıştıklarına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, hükümetle birlikte çalışarak, ülkedeki iş ve yatırım ortamını iyileştiren reformlara imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:

 “Dünya Bankası doing business endeksine göre, 2018’de dünyada 60’ıncı sıradayken, önce 2019’da 43’üncü sıraya, bu yılsa 33’üncü sıraya yükselmeyi başardık. Tarihimizde ilk kez bu kadar üst sıralara çıkmış olduk. Bu işin özel sektör koordinasyonunu da TOBB olarak biz yaptık. Sizlerden, üyelerimizden gelen sıkıntılara, çözümler geliştirip, YOİKK gündemine soktuk. Şimdi hedef ilk 20 ülkeden biri olmak, bunun için çalışıyoruz. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanımızla birlikte, mesleki eğitimde hep hayalini kurduğumuz bir işe başladık. Her ilde bir meslek lisesine, odalarımız sahip çıkacak, burada söz sahibi olacak. Mesela, Gaziantep’teki okulumuz, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Gaziantep, zaten mesleki eğitimde örnek bir şehirdi. Bu yeni işbirliğimiz sayesinde, mesleki eğitimi tüm Türkiye’de en inşallah üst seviyeye çıkaracağız."

"Gaziantep, Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden birisi"

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olduklarını belirtti.

 Ünverdi, “Gaziantep olarak birinci kuşağın imkansızlıklara rağmen, girişimciliği, cesareti ve kendi öz sermayesiyle temellerini attığı sanayimizde geldiğimiz nokta ile ne kadar gurur duysak inanın azdır. Memleket aşkıyla çıkılan bu yolda, bayrağı devralan tüm sanayicilerimiz de günün şartlarına göre kendilerini yenileyerek sanayimizin bugünlere gelmesini sağlamışlardır. Altını çizmek gerekir ki bugün Gaziantep, Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden birisi olmayı başarmış, bölgesinin üretim üssü haline gelmiştir. Yanı başımızda yaşanan savaşa ve tüm güçlüklere rağmen son 3 yılda bu şehir 3 milyar dolar sanayi yatırımı yapmış, 3 yılda 180 işletme faaliyete alınmıştır. Bugün Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip kentimiz, ihracatta altıncı sırada yer almaktadır. Gaziantep olarak 56 şehrimizin toplam ihracatından daha fazla ihracat yapıyoruz, 132 ülkenin kendi ihracatından daha fazla ihracat gerçekleştiriyoruz. Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan kentimizden, geçtiğimiz yıl toplam 7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik ve bu yılsonunda inşallah 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül alan firmalara plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)