Muhtar Altun, 4 binin üzerinde bir nüfusa sahip olan mahallerinde sağlık ocağı, taziye evi gibi eksikliklerin yanı sıra mesire alanında da çevre düzenlenmesinin tamamlaması gerektiğini ifade etti.

Her mahallede olduğu gibi kendi mahallerinde de sıkıntıların olduğunu dile getiren Muhtar Altun, bu sıkıntıların giderilmesi için yetkililere seslendi:

"Her mahallede olduğu gibi bizim mahallenin de bazı sorunları var. Bizim sorunlarımız genelde altyapı ile ilgilidir. Caddelerimizin, sokaklarımızın, okul önlerimizin bu anlamda sorunları vardır. Bazı sokaklarımızda aydınlatma yok. Başvuru yaptığımızda planda gözükmediği için buralara lamba takılamayacağını söylediler." dedi.

"Parklarımız var ancak yetersizdir"

Mahallede birçok eksiğin olduğunu dile getiren Altun, "TOKİ binalarımızın arasındaki geçişi sağlayan 3 merdivenimizin sıkıntıları var. Merdivenler çok dik olduğu için oralarda yürümek sıkıntılı oluyor. Gazeteciler Cemiyeti binasına minibüsler gidemiyor. Çünkü onların yolları kapalıdır. Bu anlamda sıkıntı yaşıyorlar. Mahallemizde 7 tane okul var. Yolumuz geniş olmadığı ve tek şerit olduğu için orada yatılı kalan 350 öğrencimiz bu anlamda sıkıntı yaşıyor. Okullarımızın çevre düzeni bakımından güzel bir görüntüye sahip değildir. Bu anlamda hem yolun hem de okulun çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Parklarımız var, ancak yetersizdir. İçerisinde çocuk oyun grubu, spor aletleri yok. Parklarımızın daha da genişletilerek çocuk oyun aletleri ve spor aletlerinin katılması mahallemiz açısından oldukça güzel olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın rahat ders çalışacakları bir alanları yok"

Ders çalışılabilecek ve kitap okunabilecek bir alanın olmasını istediklerini belirten Altun, "Çocuklarımızın burada rahat ders çalışacakları bir alanları yok. Bu bakımdan mahallemize bir ders çalışma veya kitap okuma alanı yapılırsa çocuklarımız da rahatlayacaktır. Mahallemizde Abdul Musa isminde bir ziyaret alanı var. Burası aynı zamanda mesire alanıdır. Özellikle yaz günleri buraya çok fazla insan geliyor. Fakat çevre düzenlemesi olmadığı için burada sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle geceleri de karanlık, aydınlatması yok. Buradaki çevre düzenlemesinin de bir an önce yapılıp mahallemize kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Mahallemizde minibüs ve otobüs durağı anlamında da bazı sıkıntılarımız var. Kışın soğukta, yazın ise sıcakta bekleyen vatandaşların rahat edebilecekleri dudaklarımız yok. Bu anlamda dudaklarımızın yenilenmesi ve kapalı bir hale getirilmesi daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

 

"Mahallemize bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz "

Mahalleye giden ana yolun ve bazı ara sokakların genişletilmesi gerektiğini ifade eden Altun, "TOKİ'nin girişi dipsizdir. Bundan dolayı kaldırımlar da elverişsizdir. Yol 2 metre kadar genişletilirse daha rahat olur, bu sıkıntımız da giderilir. TOKİ'deki bir artı bir dairelerde oturan vatandaşlarımızın da bazı sıkıntıları var. Oradaki evler genellikle boş olduğu ve sahipleri de orada oturmadığı için gerek bakımları, gerek çevre düzenlemesi anlamında sıkıntılar var. Bunun da bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Daha önce sağlık ocağımız vardı, fakat nüfusun yetersiz olmasından dolayı sağlık ocağı kapatıldı. Şu anda nüfusumuz 4 bin 300 civarındadır. Bu anlamda mahallemize bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Çünkü sağlık ocağına gitmek isteyen vatandaşlarımız en az 2 minibüs değiştirmek zorunda kalıyor. Tekrar döndüğünde de 2 minibüs değiştirince toplamda 4 minibüs değişmek zorunda kalıyor. Bu durum ciddi bir külfeti beraberinde getiriyor. Bu anlamda bir sağlık ocağının yapılması mahallemizi rahatlatacaktır." dedi.

"Yollarımız oldukça meyilli ve sürekli çöküyor"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Boybey, mahallelerinde birçok sıkıntının olduğunu, bu sıkıntıların giderilmesini istediklerini dile getirerek, "Mahallemizin birçok ihtiyacı vardır. Başta yollarımız oldukça meyillidir, sürekli çöküyor. Binalar arasındaki merdivenler sıkıntılıdır, onların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Parklarımızda çocuklarımızın rahat edebileceği yeteri kadar oyun ekipmanları yok. Bayanlar için burada kapalı bir spor salonu olsa bayanlarımız bu anlamda daha çok rahat edecektir. Gençlerimizin kitap okuyabilmeleri için buraya bir okuma salonu ve küçük bir kütüphane tarzında bir şeylerin yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Devlet sağlığa önem veriyor fakat bizim sağlık ocağımız yok"

Mahallede sağlık ocağı olmadığından 2 araç değiştirerek sağlık ocağına gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Boybey, "Devlet sağlığa önem veriyor fakat bizim sağlık ocağımız yok. 4 binden fazla nüfusumuz var. 5 kilometre uzaklıktaki sağlık ocağına 2 minibüs değiştirerek gitmek zorunda kalıyoruz. Mahallemizde taziye evi yok. Mahallemizin aşağı tarafında bir yeri taziye evine çevirmişler ancak o da sadece erkeklere yöneliktir. Bayanlara yönelik ve erkeklerin de daha rahat edebileceği geniş, kapsamlı bir taziye evinin yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Sokaklarda aydınlatma, duraklarda kamera yok"

Mahallede aydınlatma sorunu olduğunu söyleyen Boybey, "Duraklardaki banklarımız oturulacak durumda değil. Üzerinde oturduğunuz zaman aşağıya doğru kayıyorsunuz. Duraklarda kamera olmadığı gibi sokaklarımızda da lambalar yoktur. AKEDAŞ'a müracaat ettik. Dipsiz sokak diye oralara lamba takmadılar. Kış günü yağmur yağdığı zaman suların rahatlıkla akıp gidebileceği mazgallarımız yok. Var olan mazgallar da yapraklarla dolu, içerisi temiz değildir. Abdul Musa ziyaret yerinin çevre düzenlemesi yok, yolları asfalt değil, hep çamur oluyor. Bu anlamda buranın da bir an önce düzeltilmesi gerekiyor." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)