ELAZIĞ - Öğretmen Sıdıka Avar Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen seminerde konuşan Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün balık etinin insan sağlığı açısından önemine değindi.

 

Balıklardaki Omega-3`ün çocuklarda sinir sistemi ve beyin gelişiminde erişkinlerde ise sağlığın korunmasında önemli rol oynadığını kaydeden Akgün, "balık kolesterolü ve hipertansiyonu düşürür,damar sertliğini önler, kanın akışkanlığını arttırır ve böylece daralmış damarlar beslenir ve dokulara daha fazla oksijen ulaşmış olur." dedi.

 

Haftada en az iki kez balık tüketmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Akgün, balık etinde insan vücudu için gerekli A, B, D, E, K vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor gibi maddelerin bulunduğunu söyledi. Akgün ayrıca, balıkta doymamış yağ asidinin doymuş yağ asitlerine oranla daha fazla miktarda olduğunu belirterek bu durumun balığı diğer etlerden üstün kıldığını söyledi. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)