Başlatılan denetimler kapsamında, et ve et ürünleri üreten işyerleri ile süt ve süt ürünleri üreten işyerleri denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanıp firma isimlerinin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Bu ayın 30'una kadar devam edecek olan denetimler ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul ürünleri üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe ve benzeri işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneler (üniversite kampüsleri dâhil) son gün ise lokanta-restoran, dönerci, fast-food ve benzeri toplu tüketim yerlerinin denetleneceği öğrenildi.

Yapılan denetimleriler ilgili bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kiyas, "Bakanlığımız tarafından bu hafta bütün Türkiye genelinde denetim seferberliği adı altında, ürün bazlı denetim çalışmalarını yapıyoruz. Dün itibari ile çalışmalarımız başladı. Süt ürünleri, fırınlar, okul kantinleri, kasap ve lokantalarda denetimlerimiz devam edecek.

Genel olarak üretim yerlerimiz temiz, çoğu da bakanlığımızın kırsal kalkınma yatırımları destekleme programında yapılmış son teknolojik makinalar kullanıyor. Çoğu, el değmeden üretiliyor. Bu anlamda ilimizde bulunan süt ürünleri yerlerinde genel olarak bir sıkıntı yok. Ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat ediyorlar." dedi.

Denetim çalışmaları kapsamında çalışmalarının devam edeceğini aktaran Kiyas, "Yarın ve sonraki günler fırınlarımız, kasaplarımız, okul kantinleri ve lokantalarımız olmak üzere her gün ekiplerimiz titizlikle ilimizde bulunan ürün satış yerlerini denetleyecekler. Amacımız denetim etkinliğini artırıp, varsa olumsuzlukların önüne geçmek. Özellikle ürün bazlı denetimini önemseyerek hem tüketicilerin de bu konuya dikkatini çekmek, hem de üretim yapan yerlerin bu konudaki gerekli hassasiyetlerini sağlamak." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)