ADANA- Filistin`e insani yardım götürürken İsrail askerlerince katledilen Mavi Marmara gemisinin dokuz şehidi için tüm yurtta anma etkinlikleri yapılırken bir etkinlik de geminin Adanalı şehidi Çetin Topçuoğlu`nun memleketi Adana`da gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinlik, Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda 20.00`da başladı.

Geceye Özgür Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Doğan Özlük (Mavi Marmara Gazisi) ve Diyarbakır Mustazaf Der Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik Hoca konuşmacı olarak katılırken; Mavi Marmara gazilerinden; Diyarbakır Yetim Der Başkanı Fikri Karavil, Adana ADYAR üyeleri Muhyettin Yıldırım, Suat Koşmaz ve Diyarbakır`dan M. Ali Zeybek ile Adanalı şehid Çetin Topçuoğlu`nun oğlu Aytekin Topçuoğlu da iştirak etti.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı program, Veysi Sonkaya hocanın Kuran tilavetiyle başladı.

BUNLAR YERLİ SİYONİST
Gecede açılış ve selamlama konuşması için kürsüye gelen Akdeniz Bölgesi Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Salih Demir hoca konuşmasının başında; düzenledikleri Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesine gelmek için toplu taşıma araçlarına binen bayanların aracının, Anadolu Mahallesi çıkışında BDP Mitinginden dönen kalabalık bir kitle tarafından taşlandığını duyurdu. Saldırganların bayanları taşıyan toplu taşıma araçlarını taşlarken ağır hakaret ve küfürler sarf ettiğini, buna müdahale eden kişilerin de kalabalık BDP`li grup tarafından saldırıya uğradığını, araçlarının camlarının kırıldığını söyledi. İçerisinde bayanlar ve çocukların olduğu ve Mavi Marmara etkinliğe gittiği belli olan otobüse yönelik yapılan bu saldırının ancak yerli Siyonist zihniyeti tarafından yapılabilecek bir eylem olduğunu, bunu manidar bulduklarının altını çizdi.


YENİ MARMARALARA DESTEK ÇIKILMALI
Daha sonra konuşmasına devam eden Demir hoca; Filistinli Müslümanların imdadına koşan Mavi Marmara gemisinin, İsrailli askerler tarafından yolu kesilerek, dokuz Müslümanın şehit edildiğini hatırlattı. Yaşanan tüm katliamın dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini belirten Demir Hoca, Mavi Marmara şehitlerinin tüm Müslümanların ortak değeri olduklarını ve ümmet olarak sahip çıkılması gerektiğini, Gazze`ye doğru yola çıkacak yeni gemilere de destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Selamlama konuşmasının ardından sahneye gelen Şehitler Kervanı 9 Mavi Marmara Albümü sanatçıları Özcan, Selami ve Bilal şahadetle alakalı ezgiler sundu.


Sık sık tekbirler getirilen gecede, Filistin halkının dramı ile Mavi Marmara Gemisi şehitlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Oldukça duygulu anların yaşandığı sinevizyon gösterimi sırasında bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Sinevizyon sonrası ise gözyaşlarına hakim olamayarak sahne arkasından hep birlikte ağlayan Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu kızlarını, ancak Mavi Marmara gazileri teskin etti.


Sinevizyon gösteriminin ardından sahneye çağrılan Mavi Marmara gazileri: Doğan Özlük, Fikri Karavil, Muhayettin Yıldırım ve Suat Yaşasın birer konuşma yaptılar.

Daha sonra programa katılan Mavi Marmara gazileri ile geminin Adanalı şehidi Çetin Topçuoğlu`nun oğlu Aytekin Topçuoğlu`na Peygamber Sevdalıları adına teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca Filistin ve Mavi Marmara`ya destek için yapılan etkinlikleri haberlerine taşıyarak verdiği destekten dolayı; Doğru Haber Gazetesi, İlke Haber Ajansı ve Adana Vuslat FM`e de plaket verildi.


Programda son olarak sahneye gelen Diyarbakır Mustazaf Der Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik Hoca, kısa bir selamlama konuşmasının ardından, Mavi Marmara gemisi şehitleri ile Yüksekova`da şehit edilen Ubeydullah Durna için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Yapılan kapanış duasıyla program son buldu. Etkinlik baştan itibaren 101.1 frekansından yayın yapan Adana Vuslat FM tarafından canlı yayınlandı.

Ayhan Kaya - İLKHA