MARDİN - Midyat Belediyesi Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliği ile hayata geçirdiği park revize projesi kapsamında, Yunus Emre Mahallesi`ndeki Mahmut Pak Parkı ile Prof. Dr. Metin Sözen Parkı yeniden düzenledi.

 

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında revize edilen park alanlarına, fitness spor aletleri, basketbol potaları, çocuk oyun grubu, oturma grupları, kamelyalar ve aydınlatma direkleri yerleştirildi. Revize çalışmalarının toplam maliyetinin 850 bin TL olduğu açıklandı.

 

Nasıroğlu, \"Her Mahalleye Çocuk Parkı\" projelerinin devam ettiğini belirterek yürüttükleri her projenin vatandaşları için olduğunu ifade etti. Kentte yeni mekânlar, park ve meydanlar oluşturduğunu kaydeden Nasıroğlu, Midyatlıların sağlığı, açık havada kaliteli zaman geçirmesi için parklardaki çalışmaların yoğunlaştığını vurgulayarak,\"Bütün gün okulda ya da evde enerjilerini yeteri kadar boşaltamayan çocuklarımız için her mahallede güvenilir çocuk oyun alanları yaratmayı hedefliyoruz. Dijital teknolojinin yaşamımızın her alanına girdiği bir dönemde çocuklarımızın açık alanlara, yeşile, arkadaşlarıyla bir arada oyun oynayacakları ortamlara olan özlemi de artıyor. Sağlıkla, mutlulukla, paylaşım ve bir arada olmanın değeriyle büyüyen çocukların, aynı oranda sağlıklı bir toplum oluşturacağının bilinciyle, onlar için en iyisini, en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Midyat parklarında yürüttüğümüz çalışmalarla güvenli oyun alanları yaratıyoruz\" dedi.

 

Çocuk parklarına yerleştirilen fitness aletleri sayesinde vatandaşların spor yapma imkânına kavuştuğunu belirten Nasıroğlu, spor yapmanın sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğundan dolayı parkları fitness aletleri ile donattıklarını belirtti. Park içerisine yerleştirdikleri fitness aletleri ile mahalle sakinlerinin spor yapma imkânına kavuştuğunu dile getiren Nasıroğlu, \"Okullarımızın yakınında oluşturduğumuz çocuk parklarının farklı bir yönü bulunuyor. Burada hem öğlen aralarında, hem de akşam üstlerinde anneler küçük çocuklarını getirip kamelyalarında hoşça vakit geçirirken, çocukları da oyun gruplarında oynama imkânı buluyor. Oyun gruplarının altında küçük zemin olduğu için aileler güvenle çocuklarının oyun oynayışını seyredebiliyor. Bu parkların akşamları için ışıklandırma sistemi de bulunuyor. Kadınlarımız burada örgü örerken, isteyenler günlük gazete ya da kitap okuyup, fitness aletlerinden yararlanarak daha zinde kalabiliyor\" ifadelerini kullandı. (M. Sait Başaran-İLKHA)