İRAN - İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran devrim muhafızları tarafından yere indirilen ABD`ye ait Scan Eagle İHA`sının seri üretimine başlandığının haberini verdi.

"Coğrafya, Güvenlik, Savunma ve Gelişme Konferansı" kapsamında gazetecilerin sorularına cevap veren İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Fedevi, batılı medyada çıkan haberlerin aksine Scan Eagle İHA`sının İran tarafından ele geçirildiği haberini Amerika`nın beş gün sonra doğruladığını söyledi.

Amiral Fedevi, bu İHA`nın geri alınması için Amerika tarafından bugüne kadar hiçbir talep gelmediğinin altını çizdi. Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, geçmiş yıllarda İran tarafından iki adet Scan Eagle İHA`sı avlandığını ve onların bütün bilgilerinin deşifre edildiğinin bilgisini vererek, İran`da Scan Eagle İHA`sının seri üretimine başlandığını bildirdi.

Bu arada Malik Eşter Teknik Üniversitesinde İran savunma bakanının da katıldığı bir törende İran`ın askeri alanda ürettiği onlarca yeni ürün tanıtıldı. İran savunma bakanı, söz konusu üniversitenin bu alanda yaptığı çabaların takdire şayan olduğunu söylerken İran`ın askeri teknoloji dahil çoğu alanlarda bağımsız olduğunun bir daha görüldüğünü söyledi.