Gaziantep'te 7 aylık iken dünyaya gelen prematüre bebek, 4 ay süren zorlu yaşam mücadelesini kazanarak yeniden hayata tutundu.
Gaziantep'te yaşayan Zöhre ve İbrahim Demir çiftinin bebekleri, 7 aylıkken 660 gram olarak dünyaya geldi. Kentteki özel bir hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazına bağlı olarak küveze alınan Demir çiftinin Ayşe Naz ismini verdikleri bebekleri, 4 aylık tedavinin ardından sağılığına kavuştu.
Yoğun bakımda yaklaşık 4 aylık bir tedavi sürecinin ardından 2 kilo 200 grama ulaşan Ayşe Naz bebek, sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi. Demir çifti, zor bir sürecin ardından bebeklerini kucaklarına almanın sevincini yaşadı.
Taburcu olduğu gün anne ve babasına teslim edilen Ayşe Naz bebek, etrafa gülücükler saçarken, Demir çifti ise gözlerini bir an olsun bebeklerinden ayırmadı.
Demir çifti, "Hiç kimsenin böyle bir şey yaşamasını istemeyiz. Bebeğimiz çok erken dünyaya geldi, çok küçüktü. Doğumun ardından yoğun bakım ünitesi önünde gözyaşı döktük. Ancak emin ellerde olduğunu gördüğümüz ve durumunu an be an takip edebildiğimiz için zamanla endişemiz azaldı. Onun kokusunu, kalp atışını hissettik. Bu bize güç verdi. Biz de ona güç verdik. Her gün bebeğimiz biraz daha iyiye gitti. 660 gram doğan bebeğimiz tedavi sonrası 2 kilo 200 grama ulaştı. Yenidoğan Yoğun Bakım doktorumuz Prof. Dr. Ercan Sivaslı başta olmak üzere çalışma ekibine gösterdikleri çaba ve emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştular.
Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı ise, "Yaşama sağlıklı bir solukla başlamak, sağlıklı bir ömrün de ilk adımı sayılıyor. Ancak ne yazık ki her doğan bebek bu şansa sahip olamıyor. Çeşitli etkenlerle bazı bebekler dünyaya riskli olarak geliyor. Bu bebekler çok düşük doğum ağırlıklı bebekler olduğu için organ gelişim bozuklukları, değişik organ hasarları olabilecek bebeklerdir. Bu yüzden her anlamda çok iyi takip ve tedavi edilmeleri gerekiyor. Yaşatılmaları ancak özel bakımla mümkün olabiliyor. Özellikle yeni doğan dönemi bu açıdan büyük önem taşıyor. Bu dönemde ortaya çıkabilecek sorunlar bebek ölümlerinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle erken doğum riskini taşıyan riskli gebeliklerin muhakkak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi olan merkezlerde takip edilmesi gerekiyor." dedi.
Bebeklerin nörolojik ve normal gelişimini sağlamak için üstün bir çaba sarf ettiklerini belirten Sivaslı, "Ayşe Naz bebek de bu çabamıza karşılık veren bebeklerimizden 660 gram doğan bebeğimizi 2 kilo 200 gram olarak ailesine teslim ettik. Deneyimli ekibim ile birlikte yönetimimizin sınırsız desteği ile gerek ilimiz gerekse il dışından gelen çok sayıda hastayı yaşama bağlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)